Wat voor soort honden gebruiken militairen?

Het leger heeft de moeder op het hondenras gehouden, maar het leger vertrouwde bij eerdere missies meestal op Belgische Mechelse herders, Duitse herders en labradors. De Belgische Mechelse herder is een ras dat niet zo bekend is als de Duitse herder of de Labrador, maar het is ook getraind om schapen te hoeden. Vanaf onze eerste interacties duizenden jaren geleden hebben honden en mensen een onbreekbare band gevormd. Als verzorgers en jachtpartners deelden honden in de dagelijkse lasten van het oude leven.

Het was toen niet meer dan normaal, toen er oorlogen uitbraken tussen mensen, dat honden zich op het slagveld voegden. Een van de eerste vermeldingen van honden die in oorlog worden gebruikt, komt uit ongeveer 600 voor Christus. Eeuwenlang daarna bleven honden aanwezig in het leger, dienden als morele boosters voor de soldaten en werden uiteindelijk opgeleid om een meer specifieke rol te spelen in de gevechten. Omdat militaire honden een grote verscheidenheid aan rollen vervullen, variëren de rassen die door de strijdkrachten worden gebruikt ook sterk.

Door de geschiedenis heen hebben vele rassen, groot en klein, een cruciale militaire rol gespeeld in zowel oorlog als vrede. Hier zijn 16 militaire hondenrassen die door de jaren heen gehoor hebben gegeven aan de oproep om te dienen. Oorspronkelijk ontwikkeld door een Duitse legerofficier, speciaal voor gebruik als militaire werkhond, is het geen verrassing dat Duitse herders nog steeds een van de meest populaire militaire rassen zijn. Het Duitse leger begon getrainde Duitse herders te gebruiken als schildwachten, boodschappers en munitiedragers in de Eerste Wereldoorlog.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog, andere landen, waaronder de VS,. Hadden hun eigen Duitse herders gerekruteerd en het ras heeft sindsdien de strijdkrachten over de hele wereld gediend. Duitse herders blinken uit als militaire honden vanwege hun intelligentie, loyaliteit, atletiek en beschermende aard. Labrador Retrievers zijn gefokt om hun neus als jagers te gebruiken en gebruiken hun weergaloze reukvermogen ook als militaire werkhonden.

Labradors worden door het moderne leger sterk vertrouwd als gespecialiseerde zoekhonden, die samen met hun menselijke handlers explosieven opsnuiven. Labradors zijn vriendelijk, slim en zeer trainbaar en worden ook gebruikt als honden om stress te bestrijden. Hun blije staarten en vriendelijke gezichten kunnen een welkome verademing zijn voor soldaten tijdens lange, intense missies. Airedale Terriers, de „koning der terriërs”, waren een van de eerste rassen die dapper dienden in het Britse leger tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Airedales was slim en vastberaden als schildwachthonden en werd getraind om boodschappen over het slagveld te verspreiden. Airedale Terriers hielpen het Rode Kruis ook door gewonde soldaten op te sporen en medische spullen mee te nemen. De heldenmoed van Airedale Terriers in de Eerste Wereldoorlog werd minder gebruikt door het hedendaagse leger en werd algemeen erkend door soldaten aan beide kanten van het conflict. Siberische husky's zijn gefokt om sleeën te trekken en dat is precies hoe ze werden gebruikt door de VS,.

Toen Pearl Harbor op 7 december 1941 werd aangevallen, waren Huskies en Alaskan Malamutes de enige twee rassen die actief waren in het militaire hondenprogramma. Siberische husky's dienden als Arctische zoek- en reddingshonden, die in staat waren om te zorgen voor transport in het zwaarste weer toen gemotoriseerde voertuigen nutteloos waren. Hoewel het niet langer door de VS wordt gebruikt,. Militairen, Huskies zijn onlangs weer in dienst geroepen door het Russische leger, getraind om vervoer te verzorgen in gebieden waar weer en terrein voertuigen onbetrouwbaar maken.

Beschermend en intelligent, Doberman Pinschers waren tijdens beide wereldoorlogen veel gebruikte militaire werkhonden. Ze dienden als schildwachten, boodschappers en detectiehonden. Dobermans hielp ook bij het vinden en redden van gewonde soldaten. Mariniers hadden hun eigen korps Dobermanns, bijgenaamd „Devil Dogs”, die dapper dienden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het eerste oorlogshondmonument bevindt zich op het eiland Guam, waar 25 van de Devil Dog Dobermans het leven verloren en begraven werden. Dobermans worden minder vaak gebruikt in de VS. Vandaag de dag militairen, maar dienen nog steeds in andere landen, zoals India. Als er zoiets bestaat als de originele militaire hond, kan Mastiffs waarschijnlijk aanspraak maken op die titel.

Dit ras dateert van minstens 2.500 jaar geleden. Veel oude beschavingen, zoals de Perzen, Grieken en Romeinen, namen hun gigantische waakhonden mee naar oorlog met hen. Deze honden werden niet alleen gebruikt om de vijand te bewaken, maar ook om aan te vallen. Moderne afstammelingen van die vroege Mastiffs hadden een groot deel van de oorlogshondmentaliteit uit hen gefokt en worden eerder kwijlend aangetroffen in huiskamers dan patrouilleren als militaire werkhonden.

De Black Russian Terrier is letterlijk gemaakt om een militaire werkhond te zijn. Na de Tweede Wereldoorlog besloot het Sovjetleger om de perfecte werkhond voor hun behoeften te creëren. Om dit te bereiken, combineerden ze uiteindelijk 17 verschillende rassen, waaronder een flink aantal op deze lijst, zoals de Giant Schnauzer, Rottweiler en Airedale. Het resultaat was een grote, beschermende hond die in het extreme klimaat van Rusland kon werken.

Black Russian Terriers worden gebruikt op patrouille, om mijnen te detecteren en om zoek- en reddingsoperaties uit te voeren. Hoeveel paarden zijn er? (US %26 Worldwide Statistics in 202) Doorzoek onze database met meer dan 9481 berichten met actuele informatie van onze experts en dierenartsen. De Belgische Mechelse herder begon zijn militaire carrière tijdens de Eerste Wereldoorlog toen ze dienden als boodschappers en assistenten van het Rode Kruis. Volgens sommige accounts trokken ze ook ambulancekarren en karren met vuurwapens.

Dit zijn de 10 rassen die de beste militaire honden zijn. De Duitse herder wordt algemeen erkend als het favoriete hondenras van politie en leger. Veelzijdig, energiek en zelden vermoeiend, dit ras is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, en neemt vaak veel opdrachten snel op, wat absoluut noodzakelijk is in dit soort werk. Vaak verward als een kleinere Duitse herder vanwege hun vergelijkbare uiterlijk, is de Belgische Mechelse herder net zo veelzijdig maar lichter van gewicht, waardoor ze een uitstekende politie- of militaire hond zijn.

Met een scherpe arbeidsethos kunnen ze verschillende taken uitvoeren en snel leren en reageren op opdrachten. Net als de Duitse herder werd de Belgische Mechelse herder voor het eerst in de Eerste Wereldoorlog gebruikt als Rode Kruishond en interessant genoeg waren ze de eerste politiehonden die door de Belgische politie werden gebruikt. Oorspronkelijk gebruikt als herder, is de Hollandse Herder een atletisch en intelligent ras dat populair werd bij de politie en het leger toen de industrialisatie zag dat de oorspronkelijke kuddebaan minder nodig werd. Door hun bijzondere vaardigheden en hoge trainbaarheid waren ze zeer aantrekkelijk als algemene politie en zoek- en reddingshonden, en vandaag de dag worden ze nog steeds veel gebruikt over de hele wereld.

De Dobermann is een minder vaak voorkomende politie- of militaire hond omdat hij sterker gespannen is dan andere soorten. Ze zijn echter onverschrokken en beschermend met bundels energie en werden zelfs in beide wereldoorlogen gebruikt. De Belgische herdershond zag in de Eerste Wereldoorlog echter dienst als ambulancehonden en boodschappers en opnieuw als oorlogshonden in de Tweede Wereldoorlog. Toch zijn ze een individueel ras, en deze hardwerkende, loyale en uiterst actieve honden maken naam als zowel algemene patrouillehonden als explosiedetectiehonden.

Sommige politiehonden zijn speciaal opgeleid als brandstichter en kunnen geuren of sporen van versnellers oppikken op brandstichtingsplaatsen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er zelfs kadaverhonden die leren ontbindende lichamen te detecteren en ze op te snuiven, zelfs als ze onder water zijn of als een lichaam of resten van een locatie zijn verplaatst. Ooit een vrijwel onbekend ras buiten Beieren, werd de reuzenschnauzer oorspronkelijk gefokt als boerderijhond, maar werd populair als militaire hond tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Toch is het gebruik van honden om het leger te helpen verre van nieuw, met verslagen van honden die voor dergelijke doeleinden worden gebruikt, maar liefst 600 B.

Het Holland Military Working Dog Hospital in San Antonio is het belangrijkste veterinaire ziekenhuis van het ministerie van Defensie en bedient alle militaire werkhonden wereldwijd. De slimme, onafhankelijke en speelse boksers waren ooit een favoriete hond toen het leger een communicatiehond nodig had. De Labrador Retriever is een populaire politiehond voor opsporing en redding, detectie van explosieven en drugs en ze worden ook gebruikt als brandstichtingshonden. Hoewel de Duitse herder en de Belgische Mechelse herder tegenwoordig de meest voorkomende rassen van militaire diensthonden zijn, zijn er in de loop der jaren veel verschillende hondenrassen voor het leger gewerkt.

De lieve Doberman Pinscher is een andere grote en gemakkelijk te trainen hond die als militaire werkhond veel dienst heeft bewezen. De meeste honden die het 120 dagen durende programma met succes hebben voltooid, komen in aanmerking als honden voor twee doeleinden die ofwel patrouilleren en explosieven ruiken of patrouilleren en drugs detecteren. Ten slotte worden de honden op ongeveer 1-jarige leeftijd beoordeeld voor deelname aan het grote programma: het trainingsprogramma voor militaire werkhonden. .

Leave Message

Required fields are marked *