Wat is de beste hond die kan zwemmen?

Top 10 zwemmende hondenrassen/Standard Poedle. Deze hond ontleent zijn naam eigenlijk aan het Duitse woord pudeln, wat „spetteren” betekent. Hopelijk spat je standaard poedle je niet in de ogen. Portugese waterhonden hebben zo'n natuurlijke affiniteit voor water dat het onderdeel is geworden van hun officiële naam.

Deze enthousiaste splashmasters hoeven niet twee keer gevraagd te worden om het water in te gaan. Ze zijn oorspronkelijk gefokt voor het leven als vissersvriend, dus het is een natuurlijk gezicht om deze honden op boten te zien. Tegenwoordig worden ze vaak gebruikt in dokduikwedstrijden en andere watergerelateerde hondensporten. Ze zijn van nature geschikt voor waterminnende gezinnen en brengen graag de dag door aan boord van een schip.

Je zou je kunnen voorstellen dat een poedle meer thuis door de stad wandelt dan in het water springt, maar de waarheid is dat dit echte waterhonden in hart en nieren zijn. De naam poedle is afgeleid van het Duitse woord pudl, wat zich vertaalt als „spetteren in water”. De hond werd gefokt om in het water te duiken om wild op te halen, en zijn karakteristieke gekrulde vacht zou hem warm houden. De bekende bladerdeegballetjes boven de knieën, voeten, hoofd, lichaam en staart van een poedle waren oorspronkelijk een functionele verzorgingskeuze, in plaats van een fashion statement, om deze vitale zones warm te houden.

Labrador retrievers zijn al lang een van Amerika's populairste hondjes, en deze honden zijn gelukkig op het land of op zee zolang ze bij hun volk zijn. Het Lab is gefokt met het oog op de jacht op watervogels. En tegenwoordig zijn deze honden altijd wild om in poelen, vijvers, meren, oceanen en al het andere natte te springen, vooral als er speelgoed bij betrokken is om op te halen. Deze retrievers, bekend als de Chessie, zijn een iets stevigere hond met een dikkere, dichtere vacht dan het Lab.

De dubbele laag van de Chesapeake Bay retriever is vettig en biedt uitstekende waterbestendigheid en isolatie. Deze honden zijn oorspronkelijk gefokt in Maryland en Virginia om jachtgenoten te zijn op zoek naar watervogels. Door hun warme vacht, gecombineerd met kracht en uithoudingsvermogen, waren de honden van nature geschikt om uren door te brengen in de natte estuaria van het midden van de Atlantische regio. Deze hondenrassen zijn allemaal uitstekende zwemmers, maar het hebben van 'water' of een watermassa waarnaar in de naam van uw hond wordt verwezen, is geen vereiste voor honden die graag zwemmen.

Veel hondenrassen en reddingshonden genieten van spetteren en zwemmen. En sommigen zijn zo dol op het water dat ze voor een deel als amfibie lijken. Zoals hun naam al aangeeft, is dit robuuste ras met webvoetige voeten een natuurtalent in het water. PWD's zijn gefokt om vissers te helpen die van de Portugese kust naar de ijskoude wateren van IJsland en terug reisden.

Het zijn echte zeevarende, zoute honden. Hun olieachtige en dichte, golvende vacht is geïsoleerd tegen de kou en hun krachtige ledematen stuwen ze snel door het water. Andere verantwoordelijkheden die de Portugese waterhond vroeger op het werk had, waren onder meer het hoeden van vis in netten, het ophalen van vistuig en het overbrengen van berichten tussen schepen of van schip naar wal. Tegenwoordig zetten PWD's hun zwemvaardigheden aan het werk als waterreddingshonden.

Behalve dat het een leuk zwemmaatje is, is deze hond van een groot ras altijd de beste in gehoorzaamheidstraining en is hij een vrolijke, vriendelijke metgezel en een van de beste hondenrassen om te zwemmen. Labs gaan zwemmen als eenden in het water. Labrador Retrievers hebben vette, waterdichte dubbele jassen, banden tussen hun tenen, peddelachtige 'otterstaarten' en krachtige benen die hen in water voortstuwen. Ze zijn afstammelingen van de inmiddels uitgestorven St.

John's Water Dog, een werkend ras dat vissers hielp in de ijzige wateren van Newfoundland. De moderne Labrador Retriever is een hondenras dat kan zwemmen, joviaal, atletisch, gemakkelijk in de omgang is en de ideale gezinshond. Newfies, nog een van de beste hondenrassen om te zwemmen met wortels uit Newfoundland, zijn werkhonden die comfortabel zwaar tillen in en uit het water. In de koude en woelige kustwateren van dit Canadese eiland kregen Newfoundlands de taak om scheepvaartlijnen naar de kust te slepen en noodlijdende zwemmers te redden.

De enorme honden zijn behendig in het water en hun dikke, waterbestendige jassen bieden isolatie tegen ijzige zeeën. De Duitse Shortharide Pointer is een sterke zwemmer en meestal een hond die van water houdt. Je GSP heeft meestal maar één zwemles nodig om zijn aquatische kant te omarmen. Gooi drijvend hondenspeelgoed gewoon voor ze in ondiep water en ze zullen in een mum van tijd genieten van het peddelen.

De krullende vacht van de Irish Water Spaniel is van nature waterbestendig en is daarmee een van de beste hondenrassen om te zwemmen. Na een duik droogt ze snel af met een stevige shake en enige tijd in de zon. De Irish Water Spaniel, de grootste van de spaniëlrassen, is een atletische hond die een sterke zwemmer is en meestal meteen naar binnen spettert zonder te hoeven prikken. Als je Irish Water Spaniel dol is op water, zorg er dan voor dat hun halsband en riem stevig vastzitten.

Als je tijdens je dagelijkse wandelingen langs een vijver of meer loopt, kunnen ze ervandoor rennen om een duik te nemen. Dit is echt een van de honden die graag zwemmen. De Chesapeake Bay Retriever van Amerikaanse makelij is een uitzonderlijke zwemmer met zwemvliezen en sterke benen. De golvende en dichte, waterdichte jas van de Chessie helpt ze warm te houden in de grote riviermonding van Maryland, Delaware en Virginia, die vanaf de vroege winter en soms tot ver in de lente ijskoud is.

Hun dikke, goed gespierde borst en krachtige achterhand helpen hen om door ijsstromen te duwen en het ruige water van de baai te beheersen. Er wordt aangenomen dat twee andere zwemhondenrassen op deze lijst: Newfoundlands en Irish Water Spaniels tot de voorouders van de Chessie behoren. Als je ervan droomt om een hond in je familie te verwelkomen, visioenen omvat om met je harige beste vriend in het zwembad in de achtertuin te springen of vangst te spelen met stokken of hondenspeelgoed in een nabijgelegen drinkplaats, kies dan een hondenras dat bekend staat om zijn gemak in het water. Als je een asielhond adopteert, zoek dan naar gemengde rassen die deel uitmaken van Labrador, Golden Retriever, Newfoundland of een van de beste hondenrassen om te zwemmen.

Wees geduldig als je je hond leert zwemmen en houd hem altijd goed in de gaten wanneer hij in of in de buurt van water is en geniet dan van je spetterende spelsessies. Een ander minder bekend hondenras in adoptiecentra, Barbet, zal niet voor niets op elke lijst van beste zwemmende honden staan. De Barbet, ook bekend als de Franse waterhond, is een ras zonder schuur dat vooral van water en zwemmen houdt. Als je een hondenzwembad hebt, zul je daar zeker het grootste deel van de dag je Barbet vinden.

In tegenstelling tot veel andere hondenrassen op deze lijst, zijn Duitse herders niet specifiek gefokt om te zwemmen. Ze zijn goed in een scala aan activiteiten, van hoeden, volgen, beschermen, helpen en helpen, en militair werk. Maar omdat het van nature atletische en moedige honden zijn, zullen ze eerder van water houden en sterke zwemmers worden. Als je aan honden en water denkt, denk je waarschijnlijk aan Golden Retrievers.

Golden Deze geliefde honden zijn actieve, leuke en blije honden die graag dichtbij (en in) het water zijn. Ze hebben waterafstotende jassen en kunnen meestal zonder problemen in meren en rivieren spatten. Oorspronkelijk gefokt als waterretriever, is deze relatief lange versie van de Spaniel een zeer intelligent ras. Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier.

Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken. Met een dikke, waterbestendige jas zijn Labradors geweldige zwemmers, en ze vinden het heerlijk om waterspeelgoed op te halen of een duik te nemen op een warme dag. Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn de kleinste van de retrieverfamilie en zijn intelligent en energiek. In het verleden hielpen ze jagers om watervogels te verzamelen en terug te halen.

Tegenwoordig zijn ze uitstekende zwem- en speelkameraden. De eerste hond die in je opkomt als je denkt aan honden die van water houden, is een Labrador retriever. Golden retrievers komen waarschijnlijk op de tweede plaats achter Labs als het gaat om honden die van water houden. Retrievers uit Chesapeake Bay zijn supersterk en energiek.

Net als Labs werden Chesapeake Bay retrievers gefokt om eenden (vandaar de naam) op te halen in de Chesapeake Bay. Dit is een ander retrieverras, zoals de Labrador, Chesapeake Bay en golden retrievers. Nova Scotia-eendentolretrievers zijn de kleinste van de retrieverrassen en zijn meestal hyperenergieke honden (als je een van deze pups krijgt, wees dan altijd voorbereid om te spelen). Deze honden hebben zwemvliezen waardoor ze uitstekende zwemmers zijn.

Met het woord „bay” en het woord „retriever” in de naam weet je dat de honden in dit ras dol moeten zijn op water. Sommige honden zijn net geboren en houden van het water en soms lijkt het alsof ze nog betere zwemmers kunnen zijn dan jij. Maar deze overstap naar werk op het land betekent niet dat ze hun oude talent voor zwemmen zijn kwijtgeraakt, waardoor ze een ouderwetse waterhond zijn. Amerikaanse waterspaniels hebben de eigenschappen van zowel een spaniel als een retriever (beide waterminnende honden), dus ze zijn in feite geboren voor het water.

Als je bij al deze beste kandidaten voor zwemhonden de trend begint te zien van krullende jassen op honden die van water houden, dan zal deze je niet teleurstellen. Net als de bovenstaande keuze, zijn SWD ook geweldige waakhonden als ze niet gefocust zijn op zwemmen en genieten in het water. Net als andere kandidaten op deze lijst met beste zwemhonden, is de Irish Water Spaniel een andere die naar verwachting zal worden opgenomen. Deze honden zijn super atletisch en kunnen extreem energiek zijn en ze houden toevallig ook van het water.

De golvende dubbele vacht van het ras biedt bescherming tegen koud water, en ze hebben ook de tenen met zwemvliezen, peddelstaarten en sterke benen die typisch zijn voor waterhonden. Hoewel deze honden korte vachten hebben die niet zoveel bescherming bieden als de jassen van sommige andere waterminnende honden, zijn Duitse kortharige aanwijzingen gefokt als jachthonden en hebben ze een hoop energie en uithoudingsvermogen. .

Leave Message

Required fields are marked *