Wanneer breekt het water van honden?

Als uw hond weeën en verrekkingen ervaart, breekt de chorio-allantoïnezak, waardoor een waterige afscheiding wordt afgevoerd. Zodra haar water breekt en haar baarmoederhals zich verwijdt, heeft uw hond nog even de tijd voordat ze begint met de buiksamentrekkingen die haar puppy's zullen dwingen. Deze voorbereidende fase van de bevalling duurt doorgaans tussen de 6 en 12 uur, gedurende welke tijd ze nerveus lijkt en overmatig hijgt of overgeeft. Blijf dichtbij, want zodra haar water breekt, heeft ze nog een halve dag of minder voordat ze de pups naar buiten duwt.

De juiste manier om te tellen is vanaf de dag van de eisprong (het tijdstip waarop het sperma van de reu en het ei van de reu contact maken). Daarom kan de draagtijd van een hond variëren en variëren van 58 tot 68 dagen, legt dierenarts Bruce R. uit in plaats van een teken van waterbreuk te zijn, daarom kan een stroom vloeistof wijzen op de uitstoot van smeervloeistoffen uit de baarmoederhals van de hond van de moeder, wijst dierenarts Dr. Als u op zoek bent naar de stop op het hoofd van een hond, moet u goed naar het hoofd kijken en een hondenras hebben dat gezegend is met deze functie.

Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan als het water van uw hond kapot is en er geen puppy's zijn. Moeite met bevallen bij honden is vaak te wijten aan het feit dat een puppy te groot is voor de moeder om te bevallen, omdat de puppy vastzit in de verkeerde positie of omdat de weeën van de moederhond te zwak zijn. Als een moederhond ligt, kan bij een hond van een groot ras de waterzak er in eerste instantie uitzien als een klein knikker, en dan, als hij naar buiten wordt geduwd, kan hij groter en groter worden. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het water van een hond niet zo vaak breekt als bij zwangere vrouwen.

Leave Message

Required fields are marked *