Houden hondenbehandelaars in het leger hun honden?

Honden die niet geschikt worden geacht voor het gezinsleven, worden over het algemeen naar een baan geleid bij de politie of de TSA, waar ze hun training goed kunnen gebruiken in plaats van te worden geëuthanaseerd. Toch gaat meer dan 90 procent van de terugkerende MWD's naar huis om bij hun voormalige behandelaars te wonen. Zodra honden hun opleiding in San Antonio hebben afgerond, gaan ze aan de slag voor een van de diensten. De honden blijven meestal gedurende hun hele carrière bij hun toegewezen dienst, net als hun menselijke kameraden.

Als hogere officier zal elke mishandeling van de hond resulteren in strenge disciplinaire maatregelen voor de handler, waardoor ervoor wordt gezorgd dat de hond goed wordt behandeld in het leger. De meeste honden die het 120 dagen durende programma met succes voltooien, komen in aanmerking als honden voor twee doeleinden die ofwel patrouilleren en explosieven ruiken of patrouilleren en drugs detecteren. Ten slotte worden de honden op ongeveer 1-jarige leeftijd beoordeeld voor deelname aan het grote programma: het militaire trainingsprogramma voor werkhonden. Het Holland Military Working Dog Hospital in San Antonio is het belangrijkste dierenziekenhuis van het ministerie van Defensie en bedient alle militaire werkhonden wereldwijd.

Sue trainde als een explosieve detectiehond op patrouilles - verbeterde mogelijkheden, terwijl Zzazu een gespecialiseerde zoekhond was. Het Amerikaanse leger heeft een lange en harige geschiedenis met militaire werkhonden (MWD's), en opmerkelijk genoeg overtreffen de honden meestal hun menselijke handlers. Omdat dogtags uitsluitend voor identificatiedoeleinden aan militaire leden worden uitgegeven, is er geen voorziening om vervangende dogtags te krijgen van het leger, de marine, de luchtmacht, het Korps Mariniers of de kustwacht. De laatste categorie hulphonden om militairen te helpen, zijn honden die speciaal zijn opgeleid om soldaten na hun dienst te helpen.

Leave Message

Required fields are marked *