Wat voor hond is een waterhond?

Een waterhond is een soort jachthond die wordt gefokt om wild uit het water te spoelen en te halen. Waterhonden worden beschouwd als de voorlopers van de meeste moderne retriever-hondenrassen. Net zoals sommige mensen graag tijd in het water doorbrengen, zo zijn bepaalde hondenrassen dat ook. In feite is een hele groep waterhonden gefokt om in het water te werken, dus als het gaat om jagen, ophalen, redden of gewoon klaar zijn om te helpen in de golven, zijn het hondenrocksterren.

En sommige rassen hebben misschien niet de titel waterhond in hun naam, maar ze kunnen er net zo goed in duiken. Als je op zoek bent naar een harige vriend die is geboren om je metgezel te zijn op volle zee of in een nabijgelegen meer of beek, dan moet je een van deze 12 rassen overwegen. Mensen die van vissen en zwemmen houden, zullen zeker dol zijn op het gezelschap van een atletische, aanhankelijke (ze worden beschouwd als een hond met klittenband), avontuurlijke Portugese waterhond. Ze zijn ongelooflijk slim, over het algemeen gezond en heel gemakkelijk te trainen, legt Laura Robinson, DVM, uit, een dierenartsadviseur voor Pawp die werkzaam is in Rancho Santa Margarita, Californië.

Deze getalenteerde zwemmers hebben echter meer beweging nodig dan andere rassen en doen het dus het beste in een actief huis met veel speeltijd samen, voegt Robinson eraan toe. Spaanse waterhonden, een hardwerkend, speels ras, werden gefokt als herders en watervogelretrievers. Ze zijn aanhankelijk en sociaal, kunnen goed spelen met andere honden als ze als puppy worden gesocialiseerd, en kunnen goed met kinderen omgaan, legt Sarah Wooten, DVM, diergeneeskundig expert voor Pumpkin Pet Insurance uit. De Spaanse waterhond staat ook bekend om zijn unieke, krullende, wollige vacht.

Hoewel ze als onderhoudsarm worden beschouwd als het gaat om verzorging, vormt het haar wel koorden die dagelijkse aandacht nodig hebben, zegt Wooten. Het wordt aanbevolen voor beginnende eigenaren om samen te werken met iemand die ervaring heeft met het verzorgen van hun vacht, in plaats van te proberen de hond zelf te borstelen. Een andere langharige pup die dol is op spetteren en spetteren in het dichtstbijzijnde waterlichaam, de Barbet, ook wel de Franse waterhond genoemd, doet het goed als gezinshond. Ze zijn echter het meest geschikt voor een actief gezin dat graag het huis uit gaat.

Maar net als hun mede-ruige honden waarschuwt Wooten dat ze dagelijks moeten worden verzorgd vanwege hun dichte, krullende haarvacht, anders krijgen ze last van wirwar, matten en ophoping van vuil. Deze werkhonden zijn de grootste spaniël en staan bekend om hun kenmerkende rattenstaart, legt Wooten uit. Ierse waterspaniëls zijn niet alleen getalenteerde zwemmers, maar ook erg speels, aanhankelijk en zeer trainbaar, merkt Wooten op. Je kunt er meestal op rekenen dat een Ierse waterspaniël die graag wil behagen, goed overweg kan met andere honden en kinderen.

Een van de eerste bekende jachtrassen, de Engelse setter, is middelgroot en heeft een lange, zijdewitte vacht met verschillende spikkels die wel veel tijd aan verzorging besteed moeten worden, legt Robinson uit. De op truffels jaagde en waterminnende Lagotto Romagnolo, wat zich vertaalt naar een meerhond uit Romagna, is aanhankelijk, levendig, enthousiast om te behagen en gemakkelijk te trainen, zegt Robinson. Ze staan ook bekend als goede gezinshonden, zolang ze maar vroeg worden gesocialiseerd, merkt ze op. Wooten wijst er ook op dat dit slimme ras, afkomstig uit Italië, dagelijkse mentale stimulatie nodig heeft tijdens het spelen of trainen.

Ze zijn vooral grote fans van het oplossen van problemen, dus een hondenpuzzelspeeltje kan een geweldige manier zijn om ze de hersenverrijkende prikkels te geven waar ze naar hunkeren. Maar je moet extra voorzichtig zijn als het gaat om het verzorgen van ze, want ze hebben een gekrulde, waterbestendige dubbele jas die mat kan worden na het surfen. Newfoundlands, een van de grootste hondenrassen die er zijn, zijn zachtaardige reuzen die gewoonlijk meer dan 100 pond tot 150 pond wegen. Ze hebben een platte, grove buitenjas die hen helpt om fervente zwemmers te zijn in koel water.

Het is ook vermeldenswaard dat deze grote geliefden de neiging hebben om overvloedig te kwijlen, veel te verliezen en vatbaar zijn voor oorontstekingen. Wooten zegt dat je die stomme oren goed in de gaten moet houden, zodat je tekenen van een oorontsteking kunt opmerken voordat ze smerig worden. De Boykin-spaniël is volledig ontwikkeld in de 20e eeuw en houdt van jagen en waterwinning. Het zijn mooie, allemaal bruine, middelgrote spaniëls die ook extreem slim en lief zijn en graag in de buurt van gezinnen zijn, legt Robinson uit.

Deze pups hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig, gezien hoe atletisch en energiek ze zijn. Ze doen het het beste met actieve mensen die hen elke dag minstens een uur krachtig kunnen bewegen, merkt Wooten op. Ze voegt eraan toe dat minimale verzorging nodig is, maar net als in Newfoundland hierboven moeten de oren van een Boykin regelmatig op infectie worden gecontroleerd. De enige in Amerika gefokte retriever is een geliefde gezinshond, de Chesapeake bay retriever, of Chessie, is net zo actief en atletisch als maar kan.

Het zijn ervaren jagers en retrievers en houden van het buitenleven, waaronder zwemmen, zegt Robinson. Het helpt dat ze dikke, waterbestendige dubbele lagen hebben. Wat persoonlijkheid betreft, zegt Robinson, kun je verwachten dat een Chessie heel lief en kalm is, waardoor het geweldige hulphonden zijn. Een van de slimste en niet te vergeten meest elegante en trainbare rassen die er zijn, standaardpoedels zijn erg speels en actief en vereisen veel beweging.

Hoewel hun laag uitscheidende vacht goed is voor mensen met allergieën, wijst Robinson erop dat deze honden nog steeds regelmatig moeten worden verzorgd. En omdat ze van nature avontuurlijk zijn, is het geen verrassing dat het ras, dat ook verkrijgbaar is in speelgoed- en miniatuurformaat, zich snel in en rond de branding bevindt. In feite merkt de AKC op dat de naam poedle afkomstig is van pudelin, een Duitstalige verwijzing naar de aanbidding van water door het ras. Het meest populaire ras in de VS.

John's waterhonden, en werden oorspronkelijk gefokt om eenden op te halen en de pelsvrienden van vissers te zijn. Tegenwoordig zegt Robinson dat het ras nog steeds geliefd is, niet in de laatste plaats vanwege hun gemakkelijke trainbaarheid. Als ze niet aan het werk worden gezet om te jagen en op te halen, is het gehoorzame Lab ook te vinden als hulphond. Behalve dat ze zo ijverig zijn, zijn ze ook erg lief en goedaardig, dus ze zijn geweldige familiegenoten.

Hoewel ze zo atletisch zijn, zijn ze vatbaar voor overgewicht, dus hebben ze regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet nodig. De Nova Scotia eendentolling retriever is gefokt om op eenden te jagen en is een extravert, liefdevol middelgroot sportras met een opvallende gouden koperen jas. Ze zijn erg intelligent, aanhankelijk en willen graag behagen, merkt Robinson op. En een toller is misschien perfect voor uw gezin als u van jagen, wandelen, kamperen en natuurlijk zwemmen houdt, pas op voor hun beruchte tolkreet, een hoge schreeuw waardoor deze pup een slechte keuze is voor appartementsbewoners of mensen met naaste buren die genieten van hun rust en stilte.

En gezien hun liefde voor het buitenleven en atletiek, voegt Robinson eraan toe dat een toller routinematig moet worden beoefend en over het algemeen dol is op apporteren. Het kan koud worden in het ijskoude water van de Chesapeake Bay. Maar deze robuuste Retriever is klaar voor de uitdaging. Chesapeake Bay Retrievers hebben een vette, waterdichte jas en zijn buiten, actief en houden ervan om in het water te jagen.

De intelligente en hardwerkende Engelse Retriever met krulcoating is een van de oudste Retriever-familie. Ze zijn dapper genoeg om eerst ijskoud water in te gaan en hebben de voorkeur van jagers. Engelse setters voelen zich doorgaans erg op hun gemak in het water en gaan gewoon voor de lol zwemmen. Ze kunnen enthousiast en onverschrokken zijn in het water.

Ze zijn gefokt als jachthonden, maar het zijn ook geweldige gezelschapshonden voor. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte en gelegenheid hebben om te sporten en al hun energie te verbruiken. Portugese waterhonden zijn actieve honden, die gezien hun werkgeschiedenis een hoge mate van lichaamsbeweging nodig hebben. Hoewel ze onafhankelijk van aard zijn, zijn ze geen goede kennelhonden en zijn ze liever bij hun verzorgers.

Waterhonden zijn zeer intelligent en hebben activiteiten nodig om ze bezig te houden om destructief gedrag zoals kauwen en graven te voorkomen. Ze moeten in een grote, omheinde achtertuin worden bewaard om te voorkomen dat ze ronddwalen. Zoals bij alle honden, hebben Portugese waterhonden vroege blootstelling aan socialisatie nodig om te worden blootgesteld aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Men denkt dat moderne Portugese waterhonden en poedels uit dezelfde genetische pool zijn ontstaan, met verschillende historische paden die de rassen scheiden in termen van persoonlijkheid, uiterlijk en temperament.

De Portugese waterhond is een oud ras waarvan wordt aangenomen dat het rond 700 voor Christus is ontstaan op de Centraal-Aziatische steppen. Het feit dat een hond tot een van de bovenstaande rassen behoort, is natuurlijk geen garantie dat ze van water zullen houden. Voordat u in een waterhond investeert, moet u de allergische persoon het huis van de fokker laten bezoeken en met de honden communiceren om de mate van tolerantie te bepalen. Tegenwoordig staat de Portugese waterhond op de 69e plaats in populariteit van de 155 rassen en variëteiten die door de AKC worden erkend.

De Portuguese Water Dog Club of America werd opgericht in 1972, ondanks het feit dat er in de Verenigde Staten slechts 12 bekende porties waren. Ideaal voor eigenaren die een middelgrote, intelligente, actieve hond willen. Portugese waterhonden hebben veel lichaamsbeweging nodig en zijn liever bij hun verzorgers. Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken.

De Portugese waterhond kan een geweldige metgezel zijn, maar het is belangrijk dat toekomstige eigenaren zich voorbereiden op zijn zorgbehoeften. Dit schattige, zeldzame ras uit Groot-Brittannië heeft een ruwe, waterdichte overjas en een vette ondervacht, waardoor ze een perfecte waterhond zijn. Maar deze overstap naar werk op het land betekent niet dat ze hun oude talent voor zwemmen zijn kwijtgeraakt, waardoor ze een ouderwetse waterhond zijn. De Portugese waterhond is gefokt om met vissers te werken, en het ras draagt tot op de dag van vandaag nog steeds zijn historische waterminnende persoonlijkheid.

Portugese waterhonden zijn werknemers die snel hun trainings- en gehoorzaamheidsvaardigheden opdoen, waardoor ze ook een veelgebruikte keuze zijn als hulpdier. Ze gedijen goed bij training en zijn zeer geschikt voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid, rally, therapiewerk, tracking en waterwerk. .

Leave Message

Required fields are marked *