Zijn waterhonden uitgestorven?

Het is nu uitgestorven, maar werd gebruikt bij de ontwikkeling van de Black Russian Terrier. De Moscow Water Dog werd alleen geproduceerd door de Red Star Kennels,. Het St John's Water Dog-ras was een intelligente, aanhankelijke, atletische hond die gretig samenwerkte met mensen in Newfoundland. Hoewel het ras nu is uitgestorven, waren ze ooit populair bij fokkers die op zoek waren naar ideale werk- en jachthonden.

Zij zijn de voorouders van de Labrador Retriever en veel moderne sporthondrassen hebben enkele van de meest gewilde eigenschappen van St. John gemeen. Vandaag bekijken we hoe de St. John's Water Dog eruit zag, waar hij leefde, waarvoor hij werd gebruikt en waarom ze helaas verdwenen.

Ook bekend als het Lesser Newfoundland, het echte Newfoundland, of de kleine Labrador, de St. John's waterhond is waarschijnlijk voortgekomen uit Engelse, Ierse en Portugese werkrassen die in de loop van de 16e en 17e eeuw door Europese vissers naar onze kusten zijn gebracht. Het ras was niet zo populair als andere Franse Braques en stierf in de jaren 70 uit als gevolg van overmatige kruisingen. Portugese waterhonden worden nog steeds beschouwd als onderdeel van de vissersvloten in het Algarve-gedeelte van Portugal in het zuidwestelijke deel van het Iberisch schiereiland, en volgens de legende dienden ze eeuwen geleden als koeriers aan boord van de Spaanse Armada.

Het ras was echter bijna uitgestorven rond 1960, toen werd vastgesteld dat er slechts ongeveer 50 van deze honden in de wereld bestonden. Nu maken ze een comeback en de Verenigde Staten hebben ongeveer 160 van de minder dan 200 die er in de wereld zijn. John's Water Dog was een middelgroot hondenras dat nu is uitgestorven. Dit ras kreeg de naam waterhond vanwege zijn liefde voor water, waar het graag heen zou gaan en vissers zou helpen bij het ophalen van vis.

Dit ras had een sterk lichaam met een uiterlijk dat enigszins leek op de huidige Engelse Labrador. John's Water Dog is ontstaan in Newfoundland en Canada. Het is ook de voorouder van de grote, knuffelige Newfoundlandse hond. Dit ras is oorspronkelijk gefokt door de plaatselijke visser om net dat op het water werd gegooid naar de kust te brengen.

Ze bijten in de kurk aan het uiteinde van het net en trokken het naar de kust. Een paar nummers van de St. John's Water Dog werd in de 18e eeuw in Engeland gekocht. Ze werden gebruikt als sporthond, jachthond voor watervogels.

In de jaren dertig werd het fokken van deze honden zeldzaam in heel Newfoundland. Er wordt gezegd dat er maar weinig raszuivere honden zijn achtergebleven in een afgelegen gebied. Een Canadese auteur probeerde dit ras te redden door zijn St, John's Water Dogs te kruisen met Labrador Retriever. Er waren vier puppy's van de hond, waarvan er slechts twee overleefden en de andere twee werden weggegeven.

Beide overlevende twee waren mannelijk, waardoor het moeilijk was om verder te broeden en dit ras is uitgestorven. John's Water Dog was een actief, loyaal en zeer toegewijd hondenras met temperament. Ze vonden het heerlijk om in het water te zijn en hielden van vissen met de vissers. Met hun gezin waren deze honden erg aanhankelijk, speels en liefdevol, dus iedereen was dol op ze vanwege hun aard en hun vermogen om terug te halen.

John's Water Dog kon goed met kinderen omgaan vanwege hun vriendelijke en speelse karakter. Terugkijkend op hun persoonlijkheid kunnen we zeggen dat er geen enkel risico of gevaar was om dit ras als huisdier te houden in een gezin met kinderen. Door dit formulier te gebruiken, gaat u akkoord met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website. Het meest succesvolle ras dat uit het programma kwam, was de Black Russian Terrier, die in 1984 internationale bekendheid verwierf; het ras is afgeleid van een combinatie van 14 verschillende rassen, waaronder de Moscow Water Dog in de latere stadia van zijn ontwikkeling.

Aangenomen wordt dat de kleine langharige honden zijn uitgestorven als gevolg van kruisingen met honden die in het begin van de 19e eeuw door Europeanen werden meegebracht. Het is niet mogelijk om echte St John's Water Dog-puppy's te kopen, aangezien het ras sinds de jaren tachtig is uitgestorven. John's honden, vooral het grotere type Newfoundland, hadden een voorliefde voor schapen, het koloniale bestuur heft een zware belasting op honden om hun aantal te beperken. Maar het ras begon te verdwijnen in het begin van de 20e eeuw, toen de technologie ze volgens de geschiedenis van het ras van de Portuguese Water Dog Club of America overbodig maakte.

De Portugese waterhond zal aanwezig zijn, samen met de Napolitaanse mastiff, Chinese kuif, Xoloitzcuintli, Kanaän-hond, Tibetaanse spaniël, Finse spits, Lowchen, Chinese shar pei, Australische herder en andere zeldzame rassen tijdens een tweedaagse show gepland voor sept. Er zijn nog steeds veel honden van gemengd ras in Newfoundland die lijken op oude foto's van de Sint-Janshond. Vasco Bensaude, een rijke Portugese zakenman, kocht een van de weinige overgebleven werkhonden en begon in 1937 met het fokken van wat erkend zou worden als de moderne Portugese waterhond. John's Water Dog had een sterke lichaamsbouw met sterke botten, een gespierd lichaam dat bedekt is met een waterbestendige vacht.

Er zijn enkele rassen opgericht, waaronder het Moscow Newfoundland, een kruising van de Duitse herdershond en het Newfoundland; de Duitse Dog van Moskou, met de Duitse herdershond en de Duitse Deen; de Brudasty Hound, een Airedale Terriër en een Russian Hound Cross; de Moscow Watchdog, een combinatie van de St. John's waterhond die hij in Dublin had gezien en die herhaaldelijk naar de bodem van het kanaal dook, tussen de sluizen, toen hij vol water zat, en zulke stenen ophaalde, %26c. Deze getransplanteerde pups werden door de lokale bevolking gekruist om een apart hondentype te creëren dat zich net zo thuis voelde in het water als op het land. Conchita Branco in Portugal en importeerde de eerste twee Portugese waterhonden naar de Verenigde Staten in 1969.Farmion Alfambra en haar dochter, Spindthrift Kedge, twee Portugese waterhonden van Ed en Barbara Whitney uit Smithtown, L.

Het ras stierf in het begin van de 20e eeuw uit vanwege de voorkeur om St. John's Water Dogs uit Newfoundland te importeren als jachtgenoten. .

Leave Message

Required fields are marked *