Welk ras is een waterhond?

Sommige waterhondenrassen zijn onder meer Irish Water Spaniel, American Water Spaniel en Wetterhoun. Andere honden op deze lijst zijn Lagotto Romagnolo, Cantabrian Water Dog en Pudelpointer. Waterhonden zijn meestal jachtrassen en worden gebruikt om vogels en ander wild uit watermassa's te halen. Oorspronkelijk gefokt in South Carolina en gebruikt door kalkoenjagers, werden Boykin Spaniels al snel de favoriete jachthond in de rommelige moerassen van het gebied, deels vanwege hun tenen met zwemvliezen.

Deze middelgrote pups zijn energieke, aanhankelijke dieren die geweldige huisdieren zijn. Hun zijdebruine vacht is vrij onderhoudsarm en hoeft alleen wekelijks te worden geborsteld (en indien nodig te baden). Hoewel ze in de jaren 1500 begonnen met het ophalen van watervogels voor Italianen, staan Lagotto Romagnolo-honden tegenwoordig bekend als's werelds beste truffelhonden. Hun krullende vacht lijkt meer op mensenhaar dan op vacht.

Lagotto's hebben wel beweging nodig, maar vergeleken met de andere buitenwaterhonden op deze lijst zijn ze veel milder. Hoe een hond af te koelen 10 tips en trucs voor een veilige zomer. De Portugese waterhond is afkomstig uit de Algarve in Portugal. Van daaruit breidde het ras zich uit naar de hele kust van Portugal, waar ze leerden vissen in vissersnetten te hoeden, verloren visgerei of kapotte netten op te halen en als koeriers te fungeren van schip naar schip of van schip naar kust.

Portugese waterhonden reden in visserstrawlers terwijl ze zich een weg baanden van de Atlantische wateren van Portugal naar de wateren voor de kust van IJsland om op kabeljauw te vissen. Het kan koud worden in het ijskoude water van de Chesapeake Bay. Maar deze robuuste Retriever is klaar voor de uitdaging. Chesapeake Bay Retrievers hebben een vette, waterdichte jas en zijn buiten, actief en houden ervan om in het water te jagen.

De intelligente en hardwerkende Engelse Retriever met krulcoating is een van de oudste Retriever-familie. Ze zijn dapper genoeg om eerst ijskoud water in te gaan en hebben de voorkeur van jagers. Engelse setters voelen zich doorgaans erg op hun gemak in het water en gaan gewoon voor de lol zwemmen. Ze kunnen enthousiast en onverschrokken zijn in het water.

Ze zijn gefokt als jachthonden, maar het zijn ook geweldige gezelschapshonden voor. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte en gelegenheid hebben om te sporten en al hun energie te verbruiken. Mensen die van vissen en zwemmen houden, zullen zeker dol zijn op het gezelschap van een atletische, aanhankelijke (ze worden beschouwd als een hond met klittenband), avontuurlijke Portugese waterhond. Ze zijn ongelooflijk slim, over het algemeen gezond en heel gemakkelijk te trainen, legt Laura Robinson, DVM, uit, een dierenartsadviseur voor Pawp die werkzaam is in Rancho Santa Margarita, Californië.

Spaanse waterhonden, een hardwerkend, speels ras, werden gefokt als herders en watervogelretrievers. Ze zijn aanhankelijk en sociaal, kunnen goed spelen met andere honden als ze als puppy worden gesocialiseerd, en kunnen goed met kinderen omgaan, legt Sarah Wooten, DVM, diergeneeskundig expert voor Pumpkin Pet Insurance uit. De Spaanse waterhond staat ook bekend om zijn unieke, krullende, wollige vacht. Hoewel ze als onderhoudsarm worden beschouwd als het gaat om verzorging, vormt het haar wel koorden die dagelijkse aandacht nodig hebben, zegt Wooten.

Het wordt aanbevolen voor beginnende eigenaren om samen te werken met iemand die ervaring heeft met het verzorgen van hun vacht, in plaats van te proberen de hond zelf te borstelen. Deze werkhonden zijn de grootste spaniël en staan bekend om hun kenmerkende rattenstaart, legt Wooten uit. Ierse waterspaniëls zijn niet alleen getalenteerde zwemmers, maar ook erg speels, aanhankelijk en zeer trainbaar, merkt Wooten op. Je kunt er meestal op rekenen dat een Ierse waterspaniël die graag wil behagen, goed overweg kan met andere honden en kinderen.

Een van de eerste bekende jachtrassen, de Engelse setter, is middelgroot en heeft een lange, zijdewitte vacht met verschillende spikkels die wel veel tijd aan verzorging besteed moeten worden, legt Robinson uit. De op truffels jaagde en waterminnende Lagotto Romagnolo, wat zich vertaalt naar een meerhond uit Romagna, is aanhankelijk, levendig, enthousiast om te behagen en gemakkelijk te trainen, zegt Robinson. Ze staan ook bekend als goede gezinshonden, zolang ze maar vroeg worden gesocialiseerd, merkt ze op. Newfoundlands, een van de grootste hondenrassen die er zijn, zijn zachtaardige reuzen die gewoonlijk meer dan 100 pond tot 150 pond wegen.

Ze hebben een platte, grove buitenjas die hen helpt om fervente zwemmers te zijn in koel water. Ze voegt eraan toe dat minimale verzorging nodig is, maar net als in Newfoundland hierboven moeten de oren van een Boykin regelmatig op infectie worden gecontroleerd. Als waterhonden is het ophaalinstinct van de PWD sterk, waardoor sommige honden ook de neiging hebben om te trekken en te kauwen. Portugese waterhonden zijn liefdevol, onafhankelijk en intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind in gehoorzaamheid en behendigheid.

Tegenwoordig is dit hondenras een vrolijke gezinsgenoot, vertegenwoordigd door Bo Obama, voormalig First Dog of the U. Houd uw Portugese waterhond in vorm door zijn voer af te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van altijd voer weg te laten. In feite is een hele groep waterhonden gefokt om in het water te werken, dus als het gaat om jagen, ophalen, redden of gewoon klaar zijn om te helpen in de golven, zijn het hondenrocksterren. Er wordt aangenomen dat ongeveer 500 jaar geleden Springer Spaniels, Spaanse pointers en verschillende waterhonden samen werden gefokt om de Engelse Setter te creëren.

Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken. Veel waterhondenrassen hebben twee verschillende eigenschappen ontwikkeld, wat betekent dat ze uitgaand zijn met batterijen die de hele dag volledig zijn opgeladen (zodat ze kunnen zwemmen en jagen), maar sereen en kalm in de avond wanneer het tijd is om naar bed te gaan (zodat ze met je kunnen knuffelen). Tegenwoordig staat de Portugese waterhond op de 69e plaats in populariteit van de 155 rassen en variëteiten die door de AKC worden erkend. Train je Portugese waterhond met positieve versterkingstechnieken zoals lof, spel en voedselbeloningen.

De Portugese waterhond heeft onlangs meer bekendheid verworven door het gekozen ras te zijn van de Amerikaanse president Barack Obama, die er twee had, Bo en Sunny. Portugese waterhonden dienden ooit als bemanning tijdens vistochten, waarbij verloren spullen werden opgehaald en vissen in netten werden hoeden. Als u een warmtegevoelig ras wilt, moet uw hond op warme of vochtige dagen bij u binnen blijven en moet u extra voorzichtig zijn met het trainen van uw hond in de hitte. .

Leave Message

Required fields are marked *