Welke hond is het beste voor water?

Top 10 zwemmende hondenrassen/Standard Poedle. Deze hond ontleent zijn naam eigenlijk aan het Duitse woord pudeln, wat „spetteren” betekent. Hopelijk spat je standaard poedle je niet in de ogen. Portugese waterhonden hebben zo'n natuurlijke affiniteit voor water dat het onderdeel is geworden van hun officiële naam.

Deze enthousiaste splashmasters hoeven niet twee keer gevraagd te worden om het water in te gaan. Ze zijn oorspronkelijk gefokt voor het leven als vissersvriend, dus het is een natuurlijk gezicht om deze honden op boten te zien. Tegenwoordig worden ze vaak gebruikt in dokduikwedstrijden en andere watergerelateerde hondensporten. Ze zijn van nature geschikt voor waterminnende gezinnen en brengen graag de dag door aan boord van een schip.

Je zou je kunnen voorstellen dat een poedle meer thuis door de stad wandelt dan in het water springt, maar de waarheid is dat dit echte waterhonden in hart en nieren zijn. De naam poedle is afgeleid van het Duitse woord pudl, wat zich vertaalt als „spetteren in water”. De hond werd gefokt om in het water te duiken om wild op te halen, en zijn karakteristieke gekrulde vacht zou hem warm houden. De bekende bladerdeegballetjes boven de knieën, voeten, hoofd, lichaam en staart van een poedle waren oorspronkelijk een functionele verzorgingskeuze, in plaats van een fashion statement, om deze vitale zones warm te houden.

Labrador retrievers zijn al lang een van Amerika's populairste hondjes, en deze honden zijn gelukkig op het land of op zee zolang ze bij hun volk zijn. Het Lab is gefokt met het oog op de jacht op watervogels. En tegenwoordig zijn deze honden altijd wild om in poelen, vijvers, meren, oceanen en al het andere natte te springen, vooral als er speelgoed bij betrokken is om op te halen. Deze retrievers, bekend als de Chessie, zijn een iets stevigere hond met een dikkere, dichtere vacht dan het Lab.

De dubbele laag van de Chesapeake Bay retriever is vettig en biedt uitstekende waterbestendigheid en isolatie. Deze honden zijn oorspronkelijk gefokt in Maryland en Virginia om jachtgenoten te zijn op zoek naar watervogels. Door hun warme vacht, gecombineerd met kracht en uithoudingsvermogen, waren de honden van nature geschikt om uren door te brengen in de natte estuaria van het midden van de Atlantische regio. Oorspronkelijk gefokt in South Carolina en gebruikt door kalkoenjagers, werden Boykin Spaniels al snel de favoriete jachthond in de rommelige moerassen van het gebied, deels vanwege hun tenen met zwemvliezen.

Deze middelgrote pups zijn energieke, aanhankelijke dieren die geweldige huisdieren zijn. Hun zijdebruine vacht is vrij onderhoudsarm en hoeft alleen wekelijks te worden geborsteld (en indien nodig te baden). Hoewel ze in de jaren 1500 begonnen met het ophalen van watervogels voor Italianen, staan Lagotto Romagnolo-honden tegenwoordig bekend als's werelds beste truffelhonden. Hun krullende vacht lijkt meer op mensenhaar dan op vacht.

Lagotto's hebben wel beweging nodig, maar vergeleken met de andere buitenwaterhonden op deze lijst zijn ze veel milder. Hoe een hond af te koelen 10 tips en trucs voor een veilige zomer. De eerste hond die in je opkomt als je denkt aan honden die van water houden, is een Labrador retriever. Golden retrievers komen waarschijnlijk op de tweede plaats achter Labs als het gaat om honden die van water houden.

Retrievers uit Chesapeake Bay zijn supersterk en energiek. Net als Labs werden Chesapeake Bay retrievers gefokt om eenden (vandaar de naam) op te halen in de Chesapeake Bay. Dit ras heeft letterlijk „water” in de naam, dus dat geeft je een idee van hoe goed deze honden het in water doen. De oorspronkelijke taak van Portugese waterhonden was om vissers te helpen vissen in hun netten te hoeden, dus brachten ze veel tijd door met zwemmen.

De jassen van Portugese waterhonden lijken op die van poedels, met strakke golven of krullen om te voorkomen dat het water op hun huid terechtkomt. Dit is een ander retrieverras, zoals de Labrador, Chesapeake Bay en golden retrievers. Nova Scotia-eendentolretrievers zijn de kleinste van de retrieverrassen en zijn meestal hyperenergieke honden (als je een van deze pups krijgt, wees dan altijd voorbereid om te spelen). Deze honden hebben zwemvliezen waardoor ze uitstekende zwemmers zijn.

De Labrador Retriever is een van de meest populaire hondenrassen voor gezinsgezelschap, maar ze zijn oorspronkelijk gefokt om wild in het water op te halen. Deze verkoelende hondenmat is onmisbaar voor warme zomerdagen en hoeft niet gekoeld of gevuld te worden met water. Er wordt aangenomen dat ongeveer 500 jaar geleden Springer Spaniels, Spaanse pointers en verschillende waterhonden samen werden gefokt om de Engelse Setter te creëren. Hoewel deze honden korte vachten hebben die niet zoveel bescherming bieden als de jassen van sommige andere waterminnende honden, zijn Duitse kortharige aanwijzingen gefokt als jachthonden en hebben ze een hoop energie en uithoudingsvermogen.

Honden die niet zijn ontworpen om te zwemmen, zijn onder meer rassen van topzware rassen, brachycefale rassen (korteneus) en honden met korte poten. Jennifer Coates, onderdeel van de adviesraad van Pet News Daily om erachter te komen welke soorten honden waarschijnlijk van het water houden en waarom ze zo goed kunnen zwemmen. Deze honden zijn super atletisch en kunnen extreem energiek zijn en ze houden toevallig ook van het water. Deze koelmat heeft twee doelen; je hond afkoelen en hem veel plezier laten beleven aan het spelen met het stromende water.

Amerikaanse waterspaniels hebben de eigenschappen van zowel een spaniel als een retriever (beide waterminnende honden), dus ze zijn in feite geboren voor het water. Ze werden gebruikt als generieke waterhonden en hebben nog steeds voldoende beweging en mentale stimulatie nodig om gezinsgenoten te zijn. .

Leave Message

Required fields are marked *