Welke hond leeft er in het water?

Dit schattige, zeldzame ras uit Groot-Brittannië heeft een ruwe, waterdichte overjas en een vette ondervacht, waardoor ze een perfecte waterhond zijn. Ze zijn gefokt als otterjagers en kunnen grote afstanden in het water afleggen. De eerste hond die in je opkomt als je denkt aan honden die van water houden, is een Labrador retriever. De jassen van Portugese waterhonden lijken op die van poedels, met strakke golven of krullen om te voorkomen dat het water op hun huid terechtkomt.

Een hond die comfortabel in het water kan en kan zwemmen, betekent veel minder stress en angst voor jou. De strakke, gekrulde vacht van deze hond helpt om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden wanneer hij tijdens een jacht in het water duikt. Amerikaanse waterspaniels hebben de eigenschappen van zowel een spaniel als een retriever (beide waterminnende honden), dus ze zijn in feite geboren voor het water. Volgens VetStreet staan Spaanse waterhonden erom bekend dat ze graag zwemmen en varen, dus als je een boot hebt, is het ras misschien de moeite waard om te bekijken.

Deze honden zijn super atletisch en kunnen extreem energiek zijn en ze houden toevallig ook van het water. De hond werd gefokt om in het water te duiken om wild op te halen, en zijn karakteristieke gekrulde vacht zou hem warm houden. Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide. Sommige honden zijn net geboren met liefde voor het water en soms lijkt het alsof ze nog betere zwemmers kunnen zijn dan jij.

Je zou je kunnen voorstellen dat een poedle meer thuis door de stad wandelt dan in het water springt, maar de waarheid is dat dit echte waterhonden in hart en nieren zijn. Honden die niet zijn ontworpen om te zwemmen, zijn onder meer rassen van topzware rassen, brachycefale rassen (korteneus) en honden met korte poten. Dit zijn meestal honden met een plat gezicht (ook bekend als brachycefale rassen), waardoor het moeilijker wordt om te ademen tijdens het zwemmen, of honden met een lichaamstype het hoofd boven water houden moeilijker maakt. Hoewel ze in de jaren 1500 begonnen met het ophalen van watervogels voor Italianen, staan Lagotto Romagnolo-honden tegenwoordig bekend als's werelds beste truffelhonden.

Lagotto's hebben wel beweging nodig, maar vergeleken met de andere buitenwaterhonden op deze lijst zijn ze veel milder. Deze koelmat heeft twee doelen; je hond afkoelen en hem veel plezier laten beleven aan het spelen met het stromende water.

Leave Message

Required fields are marked *