Welk hondenras wordt beschouwd als een waterhond?

Lagotto Romagnolo Dit oude ras wordt beschouwd als het oorspronkelijke ras waarvan alle waterhonden afstammen. Een waterhond is een soort jachthond die wordt gefokt om wild uit het water te spoelen en te halen. Waterhonden worden beschouwd als de voorlopers van de meeste moderne retriever-hondenrassen. Mensen die van vissen en zwemmen houden, zullen zeker dol zijn op het gezelschap van een atletische, aanhankelijke (ze worden beschouwd als een hond met klittenband), avontuurlijke Portugese waterhond.

Ze zijn ongelooflijk slim, over het algemeen gezond en heel gemakkelijk te trainen, legt Laura Robinson, DVM, uit, een dierenartsadviseur voor Pawp die werkzaam is in Rancho Santa Margarita, Californië. Spaanse waterhonden, een hardwerkend, speels ras, werden gefokt als herders en watervogelretrievers. Ze zijn aanhankelijk en sociaal, kunnen goed spelen met andere honden als ze als puppy worden gesocialiseerd, en kunnen goed met kinderen omgaan, legt Sarah Wooten, DVM, diergeneeskundig expert voor Pumpkin Pet Insurance uit. De Spaanse waterhond staat ook bekend om zijn unieke, krullende, wollige vacht.

Hoewel ze als onderhoudsarm worden beschouwd als het gaat om verzorging, vormt het haar wel koorden die dagelijkse aandacht nodig hebben, zegt Wooten. Het wordt aanbevolen voor beginnende eigenaren om samen te werken met iemand die ervaring heeft met het verzorgen van hun vacht, in plaats van te proberen de hond zelf te borstelen. Deze werkhonden zijn de grootste spaniël en staan bekend om hun kenmerkende rattenstaart, legt Wooten uit. Ierse waterspaniëls zijn niet alleen getalenteerde zwemmers, maar ook erg speels, aanhankelijk en zeer trainbaar, merkt Wooten op.

Je kunt er meestal op rekenen dat een Ierse waterspaniël die graag wil behagen, goed overweg kan met andere honden en kinderen. Een van de eerste bekende jachtrassen, de Engelse setter, is middelgroot en heeft een lange, zijdewitte vacht met verschillende spikkels die wel veel tijd aan verzorging besteed moeten worden, legt Robinson uit. De op truffels jaagde en waterminnende Lagotto Romagnolo, wat zich vertaalt naar een meerhond uit Romagna, is aanhankelijk, levendig, enthousiast om te behagen en gemakkelijk te trainen, zegt Robinson. Ze staan ook bekend als goede gezinshonden, zolang ze maar vroeg worden gesocialiseerd, merkt ze op.

Newfoundlands, een van de grootste hondenrassen die er zijn, zijn zachtaardige reuzen die gewoonlijk meer dan 100 pond tot 150 pond wegen. Ze hebben een platte, grove buitenjas die hen helpt om fervente zwemmers te zijn in koel water. Ze voegt eraan toe dat minimale verzorging nodig is, maar net als in Newfoundland hierboven moeten de oren van een Boykin regelmatig op infectie worden gecontroleerd. Oorspronkelijk gefokt in South Carolina en gebruikt door kalkoenjagers, werden Boykin Spaniels al snel de favoriete jachthond in de rommelige moerassen van het gebied, deels vanwege hun tenen met zwemvliezen.

Deze middelgrote pups zijn energieke, aanhankelijke dieren die geweldige huisdieren zijn. Hun zijdebruine vacht is vrij onderhoudsarm en hoeft alleen wekelijks te worden geborsteld (en indien nodig te baden). Hoewel ze in de jaren 1500 begonnen met het ophalen van watervogels voor Italianen, staan Lagotto Romagnolo-honden tegenwoordig bekend als's werelds beste truffelhonden. Hun krullende vacht lijkt meer op mensenhaar dan op vacht.

Lagotto's hebben wel beweging nodig, maar vergeleken met de andere buitenwaterhonden op deze lijst zijn ze veel milder. Hoe een hond af te koelen 10 tips en trucs voor een veilige zomer. De Portugese waterhond, of Portie, staat bekend als een geweldig huisdier voor actieve gezinnen. Deze honden zijn zeer trainbaar, vriendelijk voor kinderen en andere dieren en erg energiek.

In tegenstelling tot veel andere hondenrassen op deze lijst, zijn Duitse herders niet specifiek gefokt om te zwemmen. Ze zijn goed in een scala aan activiteiten, van hoeden, volgen, beschermen, helpen en helpen, en militair werk. Maar omdat het van nature atletische en moedige honden zijn, zullen ze eerder van water houden en sterke zwemmers worden. Als je aan honden en water denkt, denk je waarschijnlijk aan Golden Retrievers.

Golden Deze geliefde honden zijn actieve, leuke en blije honden die graag dichtbij (en in) het water zijn. Ze hebben waterafstotende jassen en kunnen meestal zonder problemen in meren en rivieren spatten. Oorspronkelijk gefokt als waterretriever, is deze relatief lange versie van de Spaniel een zeer intelligent ras. Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier.

Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken. Met een dikke, waterbestendige jas zijn Labradors geweldige zwemmers, en ze vinden het heerlijk om waterspeelgoed op te halen of een duik te nemen op een warme dag. Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn de kleinste van de retrieverfamilie en zijn intelligent en energiek. In het verleden hielpen ze jagers om watervogels te verzamelen en terug te halen.

Tegenwoordig zijn ze uitstekende zwem- en speelkameraden. Portugese waterhonden zijn middelgrote honden met een gewicht van 35 tot 60 pond. Er wordt aangenomen dat waterhonden, samen met andere soorten, werden gebruikt bij het fokken van de meeste moderne retrieverrassen. Hoewel de Portugese waterhond een ras is dat weinig uitscheidt, heeft hij nog steeds regelmatige en vaak uitgebreide verzorging nodig.

Op 1 januari 1984 werd de Portugese waterhond door de American Kennel Club in de werkgroep opgenomen. Honden zijn er in alle maten, van's werelds kleinste hond, de Chihuahua, tot de torenhoge Duitse Dog, hoeveel ruimte een hond inneemt, is een belangrijke factor om te beslissen of ze compatibel zijn met jou en je leefruimte. Hoewel een speelse pup innemend klinkt, bedenk dan eens hoeveel apporteren of taggen je elke dag wilt spelen en of je kinderen of andere honden hebt die als speelkameraadjes voor de hond kunnen spelen. Waterhonden zijn meestal middelgrote, actieve honden; hun meest onderscheidende kenmerk is hun strakke waterdichte vacht en hun sterke verlangen om te zwemmen.

Aanhankelijk en loyaal, vrolijk en hardwerkend, kan de Portugese waterhond een dierbare vriend zijn voor de juiste persoon. Als u een warmtegevoelig ras wilt, moet uw hond op warme of vochtige dagen bij u binnen blijven en moet u extra voorzichtig zijn met het trainen van uw hond in de hitte. De Portugese waterhond is een middelgroot werkend ras uit Portugal met slappe oren, gezichtshaar en golvende of krullende hypoallergene vacht. Train je Portugese waterhond met positieve versterkingstechnieken zoals lof, spel en voedselbeloningen.

Portugese waterhonden zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. De Portugese waterhond is geen slimme raskeuze voor eigenaren die vaak van huis zijn, omdat hij vaak verlatingsangst ontwikkelt als hij eenzaam of verveeld is. Verantwoordelijke fokkers kunnen hun honden op veel van deze problemen testen en het fokken van honden vermijden die genetische problemen kunnen doorgeven aan puppy's. .

Leave Message

Required fields are marked *