Zijn waterhonden zeldzaam?

Ooit werd de Portugese waterhond (PWD) door Guinness World Records beschouwd als het zeldzaamste ras op aarde. Een paar jaar voordat Guinness in 1981 het record voor zeldzame rassen publiceerde, waren er wereldwijd slechts 85 PWD's, 66 woonden in de VS. Een kleine maar machtige Amerikaanse fanbase was niet ontzet. Deze charmante kleine waterhond uit Wisconsin heeft precies de juiste maat om vanuit een kano of skiff te jagen.

Door de eigenschappen van een retriever en een spaniel te combineren, is hij gewend om in het water te werken, van de moerassen van de Grote Meren tot ijzige vlakten. Het ras is vrij zeldzaam, maar de kenners houden van zijn gretigheid en energie. Hoewel zeldzaam in de VS. De Barbet is vriendelijk, extravert en energiek en wordt aangetrokken door water, zelfs modderige moerassige gebieden.

In feite is zijn bijnaam „Mud Dog”. Wie op wilde kalkoenen en watervogels jaagt in het moerassige en moerassige terrein van het Amerikaanse Zuiden, koestert deze middelgrote spaniel. Hij is een geweldige metgezel voor een actief gezin, lief, trainbaar en enthousiast. En hij zal het langer volhouden dan jij in het water, elke keer.

Deze Engelse hond is een van de oudste ophaalrassen. De Curly werkt hard, veelzijdig en uiterst slim en kan zich prima redden in het ijzige water en hij is nog steeds een favoriet van jagers. Sommigen noemen hem „de retriever van de denkende man. Voor zo'n beminnelijke, lieve en vriendelijke hond is de Engelse Setter ook een energieke atleet.

Oorspronkelijk gefokt als vogelhond om te wijzen, is zijn gelukkige plek het water. Met de juiste training en aanmoediging kan zwemmen een van zijn favoriete dingen zijn, naast natuurlijk rondhangen met zijn mensen. Hij is een van de grootste en oudste spaniëlrassen en heeft een van nature waterafstotende vacht, intelligentie, uithoudingsvermogen en een enthousiaste houding. Deze eigenschappen maken van de Irish Water Spaniel een veelzijdige jachthond, vooral voor watervogels.

Hij is ook een lieve metgezel, vaak de „clown van de spaniëlfamilie” genoemd. Het Lab, een van de meest populaire rassen in het land, is gefokt om watervogels te vangen, vaak onder moeilijke omstandigheden. Hij is een ideale familie- en sporthond en is altijd, altijd klaar om te zwemmen. Hij is zelfs een uitstekende zwemmer en zal met plezier de dag doorbrengen om uit het water te halen.

Dit oude ras wordt beschouwd als het oorspronkelijke ras waarvan alle waterhonden afstammen. Oorspronkelijk gebruikt als jachthond om op watervogels te jagen, wordt hij tegenwoordig gewaardeerd om zijn vermogen om op truffels te jagen. In feite is hij de enige rashond die erkend wordt als een gespecialiseerde truffelzoeker. Hij heeft zijn natuurlijke waterhondenkwaliteiten echter niet verloren en is een uitstekende zwemmer.

Je zou deze gigantische lieveling van een hond misschien niet als een waterhond zien, maar het ras is ontwikkeld als een waterreddingshond. Hij heeft natuurlijke levensreddende instincten en kan, met een grote longcapaciteit, lange afstanden zwemmen om een slachtoffer in veiligheid te brengen. Op het land wordt hij gebruikt om te karten of te tekenen. Of gewoon een aanbeden familiehuisdier zijn.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Deze mooie middelgrote hond is de kleinste van de retrievers. Intelligent en extravert, hij heeft de energie om de hele dag te werken of te spelen en sommigen. Tollers werden ontwikkeld om watervogels binnen geschutsbereik te lokken en vervolgens de dode of gewonde vogels uit het water te halen. Ze lokten eenden met hun speelse activiteit langs de kustlijn, wat de aandacht van de eenden zou trekken.

Deze intelligente en atletische hond is echt de vriend van de visser. In zijn geboorteland werd dit ras met webvoeten gebruikt om „vissen in de netten te hoeden”, maar ook om naar buiten te zwemmen en kapotte netten en verloren uitrusting op te halen. Hij heeft veel beweging en aandacht nodig en zal nog blijer zijn als dit allemaal in het water gebeurt. Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide.

Sterker nog, hij is het gelukkigst met zijn werk. Hoewel zijn oorsprong onduidelijk is, weten we wel dat dit een oud ras is dat wordt gebruikt om te hoeden en om te jagen op zowel water als op het land. Atletisch en stevig, hij is een ervaren zwemmer. Ondanks zijn elegante uiterlijk is de Standard Poodle meer dan alleen een catwalkmodel.

Met zijn atletiek en intelligentie blinkt hij uit in gehoorzaamheid en andere hondenactiviteiten. In Frankrijk werd hij gebruikt als watervogelretriever en geniet hij nog steeds van een goede duik. Portugese waterhonden zijn een vrij zeldzaam ras en staan vooral bekend als hypoallergeen. Het ras laat zijn haar niet vallen en het zal voor onbepaalde tijd blijven groeien als het niet kort wordt gehouden.

Daarom is het erg belangrijk voor eigenaren om hun honden regelmatig te verzorgen. Om de dag een goede borstel van hun vacht is nodig en het trimmen van hun haar is ongeveer elke twee maanden nodig. Als u het haar van een Portugese waterhond niet in goede conditie houdt, kan dit leiden tot huidirritatie en andere problemen. Sommige hondenrassen zijn niet geboren om te zwemmen en het is beter dat ze niet diep water in gaan.

Dit zijn onder meer hondenrassen van topzware, korte en korte poten, zoals mopshonden, boksers, teckels en buldoggen. Ze kunnen snel moe worden of moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Het is ook goed om op te merken dat kleine hondenrassen mogelijk geen koude watertemperaturen kunnen verdragen. Portugese waterhonden zijn geweldige huisdieren, maar door hun gebrek aan populariteit kan het moeilijk zijn om een fokker te vinden.

Als je denkt dat de naam Portuguese Water Dog je bekend voorkomt, komt dat waarschijnlijk omdat het ras de afgelopen vier jaar aandacht heeft gekregen. Als alternatief kun je naar het Rescue and Relocation-programma van de Portuguese Water Dog Club of America gaan. Dus vroegen we een expert om ons een Portugese realiteitscheck voor waterhonden te geven, om te voorkomen dat we overhaaste beslissingen nemen. Als moeder of vader van een Portugese waterhond ligt de verantwoordelijkheid bij jou om een gezonde levensstijl te leiden.

Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier. Het is belangrijk om toezicht te houden op honden en kinderen wanneer ze samen spelen, vooral als de hond zo groot en luidruchtig is als de PWD. Portugese waterhonden zijn liefdevol, onafhankelijk en intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind in gehoorzaamheid en behendigheid. Dit kan een van de grootste uitdagingen zijn waarmee eigenaren van Portugese waterhonden worden geconfronteerd, dus je moet ervoor zorgen dat je aan zijn trainingsbehoeften kunt voldoen.

Over het algemeen is wit de minst voorkomende kleur van de Portugese waterhond, terwijl zwart met witte aftekeningen op de kin (melkkin) en de borst de meest voorkomende kleur is. Zoals alle rashonden is de Portugese waterhond in plaats van andere vatbaar voor een bepaalde reeks gezondheidsproblemen. De Portugese waterhond was een relatief zeldzaam verschijnsel in Amerika totdat voormalig president Barack Obama aantrad. Ze moeten al op jonge leeftijd in het water worden gebracht, zodat ze hun hele leven plezier kunnen hebben in het water.

Mannelijke Portugese waterhonden worden meestal ongeveer 51 tot 58 cm lang en wegen tussen de 40 en 60 pond (18 en 27 kg), terwijl de vrouwtjes meestal ongeveer 43 tot 53 cm lang worden en ze tussen de 35 en 50 pond (16 en 23 kg) wegen. Naast raszuivere Portugese waterhonden zoals ik, zijn er tonnen pawfectly sweet porties van gemengd ras die op zoek zijn naar hun toekomstige thuis. .

Leave Message

Required fields are marked *