Wat zijn sommige hondenrassen die van water houden?

Dit zeldzame hondenras is gefokt in Wisconsin en combineert de eigenschappen van een Spaniel en een Retriever. Maar welke rassen zullen waarschijnlijk deze kenmerken vertonen? En zelfs als ze van het water houden, waar moet je ze dan laten zwemmen? Om daar achter te komen, hebben we 2.160 lezers en 249 dierenartsen (zoals dierenartsen, dierenartsen en kantoormanagers) ondervraagd om te zien of ze hun honden lieten zwemmen. Bovendien vroegen we hen welke rassen volgens hen het water liefhebben of verafschuwen. Dit is wat ze te zeggen hadden.

De meerderheid van de respondenten met honden die van water houden, laat hen zwemmen - experts zelfs meer dan lezers - waarbij 49 procent van de lezers en maar liefst 67 procent van de dierenartsen zegt dat ze hun honden inderdaad overal laten zwemmen waar het water en de omstandigheden veilig zijn. Aan de andere kant zei 15 procent van de lezers en slechts 5 procent van de dierenartsen dat ze hun honden nooit laten zwemmen. Sommigen waren kieskeurig over waar hun honden zwemmen, waarbij 9 procent van de lezers en 6 procent van de dierenartsen de voorkeur gaven aan het zwembad. Alleen open water was de keuze van 2 procent van de lezers en 1 procent van de dierenartsen.

Een kwart van de lezers en 21 procent van de dierenartsen antwoordde dat de vraag niet op hen van toepassing was: ze hadden ofwel geen hond of hun hond was niet geïnteresseerd in zwemmen. Sommige honden kunnen zichzelf er niet van weerhouden om rond te spetteren. Geef ze alles, van een kinderzwembad tot een hondvriendelijk strand en ze zijn blij. We vroegen zowel lezers als dierenartsen om af te wegen welke honden volgens hen het meest van het water houden, en hoewel ze een beetje varieerden in volgorde, waren hun antwoorden voor de top 10 hetzelfde.

Niet elke hond heeft een passie voor hondenpeddelen. Negen van de 13 rassen die lezers en dierenartsen het minst waarschijnlijk noemden om er direct in te duiken, behoren tot de Toy-groep - de Bichon Frise, Lhasa Apso, Dachshund en Greyhound waren de enige uitzonderingen. Je kunt gerust zeggen dat als een ras het woord water in zijn naam heeft,. Volgens de American Kennel Club zijn Portugese waterhonden gefokt als vissershonden, dus ze zullen zeker graag tijd doorbrengen in de buurt van de oceaan of rivier.

Laat je niet misleiden door zijn grootte, het Newfoundland-ras komt uit de kust van Newfoundland, waar het een populaire werkhond was, zowel op het land als op het water. Onder zijn klusjes, lijnen van schip naar land slepen in woelige zeeën en het redden van dwalende zwemmers. In feite was het ras zo bekwaam in zijn vermogen om de verdrinking te redden dat er een tijd was dat Newfoundlandse honden nodig waren op badmeesterstations langs de Britse kust. Dat moet een nogal harige Baywatch-fotospread zijn geweest.

De Chesapeake Bay Retriever wordt vaak beschouwd als de stoerste waterretriever. Veel „Chessies”, zoals ze soms liefkozend worden genoemd, zwemmen en duiken in ijskoud water. Dit komt waarschijnlijk doordat hun jas, die bijna waterdicht is, bestaat uit een dichte onderlaag en een ruwe, windbestendige buitenlaag. English Setter voelt zich vaak meer thuis in het water dan op het land.

Het werd oorspronkelijk gefokt als vogelhond om wild te wijzen en op te halen in Engelse heidevelden. Een van de oudste spanielrassen van vandaag, de Irish Water Spaniel, werd oorspronkelijk gefokt als sporthond en waterretriever. De mooie dubbele vacht en strakke krullen helpen om barre buitenomstandigheden te weerstaan. Het resultaat van de combinatie van de beste eigenschappen van verschillende rassen, waaronder de Engelse Setter, de Pointer, de Irish Terrier en de Irish Water Spaniel, heeft de Irish Setter net zoveel plezier in het veld als in het water.

Amerika's populairste hond is toevallig ook een van de beste zwemmende hondenrassen. Dit komt waarschijnlijk omdat de moderne Labrador Retriever het voorouderlijke resultaat is van een populaire vis- en ophaalhond uit Newfoundland en Labrador, een Atlantische kustprovincie in Canada nabij de Labradorzee. Portugese waterhonden hebben zo'n natuurlijke affiniteit voor water dat het onderdeel is geworden van hun officiële naam. Deze enthousiaste splashmasters hoeven niet twee keer gevraagd te worden om het water in te gaan.

Ze zijn oorspronkelijk gefokt voor het leven als vissersvriend, dus het is een natuurlijk gezicht om deze honden op boten te zien. Tegenwoordig worden ze vaak gebruikt in dokduikwedstrijden en andere watergerelateerde hondensporten. Ze zijn van nature geschikt voor waterminnende gezinnen en brengen graag de dag door aan boord van een schip. Je zou je kunnen voorstellen dat een poedle meer thuis door de stad wandelt dan in het water springt, maar de waarheid is dat dit echte waterhonden in hart en nieren zijn.

De naam poedle is afgeleid van het Duitse woord pudl, wat zich vertaalt als „spetteren in water”. De hond werd gefokt om in het water te duiken om wild op te halen, en zijn karakteristieke gekrulde vacht zou hem warm houden. De bekende bladerdeegballetjes boven de knieën, voeten, hoofd, lichaam en staart van een poedle waren oorspronkelijk een functionele verzorgingskeuze, in plaats van een fashion statement, om deze vitale zones warm te houden. Labrador retrievers zijn al lang een van Amerika's populairste hondjes, en deze honden zijn gelukkig op het land of op zee zolang ze bij hun volk zijn.

Het Lab is gefokt met het oog op de jacht op watervogels. En tegenwoordig zijn deze honden altijd wild om in poelen, vijvers, meren, oceanen en al het andere natte te springen, vooral als er speelgoed bij betrokken is om op te halen. Deze retrievers, bekend als de Chessie, zijn een iets stevigere hond met een dikkere, dichtere vacht dan het Lab. De dubbele laag van de Chesapeake Bay retriever is vettig en biedt uitstekende waterbestendigheid en isolatie.

Deze honden zijn oorspronkelijk gefokt in Maryland en Virginia om jachtgenoten te zijn op zoek naar watervogels. Door hun warme vacht, gecombineerd met kracht en uithoudingsvermogen, waren de honden van nature geschikt om uren door te brengen in de natte estuaria van het midden van de Atlantische regio. Oorspronkelijk gefokt in South Carolina en gebruikt door kalkoenjagers, werden Boykin Spaniels al snel de favoriete jachthond in de rommelige moerassen van het gebied, deels vanwege hun tenen met zwemvliezen. Deze middelgrote pups zijn energieke, aanhankelijke dieren die geweldige huisdieren zijn.

Hun zijdebruine vacht is vrij onderhoudsarm en hoeft alleen wekelijks te worden geborsteld (en indien nodig te baden). Hoewel ze in de jaren 1500 begonnen met het ophalen van watervogels voor Italianen, staan Lagotto Romagnolo-honden tegenwoordig bekend als's werelds beste truffelhonden. Hun krullende vacht lijkt meer op mensenhaar dan op vacht. Lagotto's hebben wel beweging nodig, maar vergeleken met de andere buitenwaterhonden op deze lijst zijn ze veel milder.

Hoe een hond af te koelen 10 tips en trucs voor een veilige zomer. Wees voorzichtig wanneer u uw hond naar onbekende wateren brengt en spreek met een dierenarts als hij ziek lijkt na een duik. Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide. Honden die niet zijn ontworpen om te zwemmen, zijn onder meer rassen van topzware rassen, brachycefale rassen (korteneus) en honden met korte poten.

Ooit gevonden langs de kust van Portugal, werd de Portugese waterhond voornamelijk gebruikt om vissen in netten te hoeden, verloren visuitrusting op te halen en te fungeren als koerier van boot naar boot of boot naar wal. Veel waterhondenrassen hebben twee verschillende eigenschappen ontwikkeld, wat betekent dat ze uitgaand zijn met batterijen die de hele dag volledig zijn opgeladen (zodat ze kunnen zwemmen en jagen), maar sereen en kalm in de avond wanneer het tijd is om naar bed te gaan (zodat ze met je kunnen knuffelen). Leer uw hond bovendien hoe hij uit het water moet komen als hij moe wordt of in paniek raakt, of hij nu uit het zwembad, in een boot of naar de kust komt. Er wordt aangenomen dat ongeveer 500 jaar geleden Springer Spaniels, Spaanse pointers en verschillende waterhonden samen werden gefokt om de Engelse Setter te creëren.

De strakke, gekrulde vacht van deze hond helpt om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden wanneer hij tijdens een jacht in het water duikt. .

Leave Message

Required fields are marked *