Zijn waterhonden echt?

De populariteit van de Waterhond groeide langzaam maar zeker. Op 1 januari 1984 werd de Portugese Waterhond door de American Kennel Club in de werkgroep opgenomen. De Portugese waterhond blinkt uit in gehoorzaamheid en is lid van de werkgroep. Het ras is een heerlijke, actieve metgezel.

Het steeds stijgende homeruntotaal van de Giants linkervelder bracht een steeds toenemend aantal menselijke watersporters ertoe McCovey Cove binnen te gaan in de hoop een Bonds-geklopt honkbal uit de drank te halen. Flits vooruit naar 1934, toen Vasco Bensaude, een rijke Portugese scheepsmagnaat, betoverd raakte door het ras na het zien van twee PWD's op een hondenshow in Lissabon. De huidige PWD is een robuuste, robuuste hond, uitgerust met zwemvliezen en een waterdichte jas zonder schuurding - hoe beter om al dat waterwerk in te doen. Murray beschouwt Leao, de eerste door Vasco Bensaude overgenomen PWD, als de ultieme vertegenwoordiger van het ras.

Omdat de behoefte aan vishonden afnam als gevolg van de modernisering van de visserij, namen ook voorbeelden van het ras toe. Portugese waterhonden waren in de jaren dertig bijna uitgestorven, maar liefhebbers van de waterhond zochten deze vissershonden op en werkten aan het herstel van het ras. Ooit werd de Portugese waterhond (PWD) door Guinness World Records beschouwd als het zeldzaamste ras op aarde. Een paar jaar voordat Guinness het zeldzame rasrecord in 1981 publiceerde, woonden er wereldwijd slechts 85 PWD's, 66 in de VS.

Een kleine maar machtige Amerikaanse fanbase was niet ontzet. De meeste mensen zullen een Portugese waterhond (PWD) gemakkelijk herkennen, of hij nu een krullend of golvend laagje heeft of dat hij verzorgd is in de leeuw- of retrieverclip. Oorspronkelijk werd de Portugese waterhond gebruikt om vissen in netten te hoeden en uit het water te halen, maar misschien kan hij de vaardigheden van jachthonden leren. Het wordt echter aangeraden om als u ernstige allergieën heeft, tijd door te brengen met volwassen Portugese waterhonden voordat u er een krijgt.

Portugese waterhonden waren onmisbaar op vissersschepen. Ze werden getraind om vissen rechtstreeks in de vissersnetten te hoeden, voorraden en zelfs zeelieden van overboord te halen en berichten van schip naar schip of van schip naar kust te sturen. Een hoog energieniveau betekent dat de Portugese waterhond voldoende beweging nodig heeft voor gezondheid en geluk. Verbrand wat van die extra energie die een Portugese waterhond bezit met geavanceerde trucs en gehoorzaamheidstraining.

De honden inzetten om dwalende honkballen te halen zoals de BARK-honden uit San Francisco is een voorbeeld; daarnaast kunnen PWD's worden gevonden in behendigheid, gehoorzaamheid, tracking en rally. Portugese mannelijke waterhonden worden meestal ongeveer 51 tot 58 cm lang en wegen tussen de 40 en 60 pond (18 en 27 kg), terwijl de vrouwtjes gewoonlijk ongeveer 43 tot 53 cm lang worden en tussen de 35 en 50 pond (16 en 23 kg) wegen. Over het algemeen is wit de minst voorkomende kleur van de Portugese waterhond, terwijl zwart met witte aftekeningen op de kin (melkkin) en de borst de meest voorkomende kleur is. Elk lid van de PWDCA wordt aangemoedigd om deel te nemen aan Portugese waterhondenactiviteiten en PWDCA-functies.

Vanwege hun indrukwekkende zwemcapaciteiten en een voorliefde voor water kregen Portugese waterhonden de opdracht om 'splash hits' homerunhits op te halen die het honkbalveld verlieten en in de jaren negentig de baai in spatten voor de San Francisco Giants. Bendure zocht uiteindelijk hulp bij Gordon Lark, PhD, een geneticus aan de Universiteit van Utah die de Georgie Project DNA-database van Portugese waterhonden had gebouwd. De kleine, hechte groep leden van de Portuguese Water Dog Club of America (PWDCA) kwam samen om onderzoekers van GM-1 en vervolgens PrCD-PRA te helpen. Portugese waterhonden met een onjuiste coating zijn waarschijnlijk niet hypoallergeen omdat ze meestal een dubbele vacht hebben die kan schuren.

De ogen van Portugese waterhonden zijn zwart of verschillende tinten bruin, en hun vacht kan zwart, bruin, zwart en wit of bruin en wit zijn.

Leave Message

Required fields are marked *