Welke kleine honden kunnen niet zwemmen?

Honden met een breed en plat gezicht, zoals een Bulldog, moeten tijdens het zwemmen rechtop staan om hun mond en neus boven de waterlijn te houden. Als ze zelfs maar gedeeltelijk ondergedompeld zijn, wordt het voor hen bijna onmogelijk om het hoofd boven water te houden. Honden met extreem grote koppen hebben een vergelijkbare last als ze moeten dragen. Als je een hond hebt met stompe of korte poten, zoals een teckel of Corgi, kunnen hun kleine pootjes hem niet genoeg kracht geven om het hoofd boven water te houden.

Het is vrij eenvoudig om aan te nemen dat een Bulldog vies is van water. Hun bowlingbalachtige proporties, kleine benen en enorme hoofd staan allemaal gelijk aan nooit snel genoeg kunnen peddelen om haar eigen gewicht te dragen. Geloof het of niet, veel gerenommeerde Bully-fokkers zullen je zelfs om een huisbezoek vragen om ervoor te zorgen dat je zwembad in de achtertuin veilig omheind is voordat je een puppy mee naar huis mag nemen. Als je ervoor kiest om haar naar het strand te brengen, zorg er dan voor dat je Bulldog is uitgerust met een hondenzwemvest om haar veilig en gezond te houden.

Hoewel hij door zijn langbenige uiterlijk lijkt op een natuurlijke zwemmer, is de Boxer brachycefaal. Net als bij Mopsen zorgen zijn platte gezicht en korte snuit ervoor dat het Boxer-ras ernstig moeite zal hebben om zijn mond en neus boven water te houden. Bovendien kan hij zijn adem verliezen als hij lange tijd blijft zwemmen. Waterspeelactiviteiten moeten beperkt blijven tot een ravotten onder de sproeier, joggen langs de kustlijn of een lounge in een ondiep kinderbad.

Vanwege haar korte benen en diepe borst is de Chow Chow geen goede kandidaat voor speeltijd in een zwembad. Haar plattere snuit kan ook de ademhaling bemoeilijken als ze langere tijd moet peddelen en haar zware, dikke vacht drassig kan raken. De schattige kleine Corgi zal nooit een fervent zwemmer zijn dankzij zijn vatborst, dichte lichaam en stompe benen. Als je ze meeneemt op de boot of naar het strand, is een reddingsvest cruciaal voor hen om te dragen.

Hoewel de Staffordshire Bull Terrier een natuurlijke atleet is en dol is op hardlopen en spelen, maakt zijn stevige lichaam hem zwaar en niet goed in zwemmen. Maak dit af met een extra groot hoofd en benen die aan de korte kant zijn, je zult merken dat het voor hem een uitdaging kan zijn om te zwemmen. Je kunt hem het beste over het land laten lopen. Er is geen hond die zich minder aanpast aan water dan de kleine Shih Tzu.

In koud water kunnen zijn lenige en kleine montuur gemakkelijk verkouden worden en kan zijn dikke jas drassig raken. Voeg daar nog een kleine spier en kleine benen aan toe, dit pittige hondje zit liever en bekijkt het plezier vanuit de veiligheid van het zonovergoten strand. Net als de Bulldog was je mopshond niet anatomisch ontworpen voor water. Met zijn ingeslankte gezicht, diepe borst en stompe benen is de Mopshond niet uitgerust om zichzelf lange tijd het hoofd boven water te houden.

Om te kunnen ademen, moet hij zijn hoofd omhoog kantelen, waardoor zijn achterkant instort en zinkt. Als hij in de buurt van poelen of vijvers is, geef je mopshond dan de veiligheid van een reddingsvest. Hoe u de geur van hondenplas uit schoenen haalt %26 laarzen (5 bewezen methoden) De 20 mooiste hondenrassen - een complete gids. Het korte antwoord van „kunnen kleine honden zwemmen? is dat sommigen dat wel kunnen, maar sommigen niet.

De beste zwemmers zijn honden die doorgaans middelgroot tot groot zijn en een riem tussen hun tenen hebben (enkele voorbeelden zijn retrievers en laboratoria). Dit sluit natuurlijk alle kleine honden uit, maar dat betekent niet dat ze niet allemaal kunnen zwemmen. Honden die het niet goed doen in water hebben korte poten en grote kisten, omdat ze niet kunnen blijven drijven. Veel kleine honden vallen in deze categorie, waaronder teckels, shih tzu's, mopshonden en corgi's.

Er zijn echter enkele kleine honden die langere poten en kleinere kisten hebben en dus bedreven zijn in het leren zwemmen (Maltees en chihuahua's vallen in deze categorie). U en uw hond kunnen genieten van lange wandelingen op het strand of langs het meer, en uw hond wil misschien graag rondspetteren en zijn poten nat maken. Hoewel het waar is dat alle honden een zekere instinctieve vaardigheid hebben om te peddelen, vertaalt dit zich niet altijd in de mogelijkheid om te zwemmen en zich gemakkelijk in het water te bewegen. Honden die bang zijn voor kou, kunnen kiezen voor een beetje warm weer (zwemmen), na het zwemmen, volledig föhnen van hondenhaar4.Deze gevallen zijn uitzonderingen en niet de regel, maar het is de moeite waard om te overwegen dat sommige honden hun natuurlijke nadelen kunnen overwinnen, en andere worden voldoende afgestoten door water dat ze weigeren zwemmen.

Als uw kleine hond korte poten en grote kisten heeft, moet u hem koste wat het kost uit de buurt van het water houden. Hoe vaak een hond ook instinctief probeert te peddelen, de gezichtsstructuur en anatomie kunnen ervoor zorgen dat hij niet effectief boven water blijft. Je moet er een punt van maken om te weten hoe je hond zal reageren in of rond water, op die manier kun je ervoor zorgen dat je hond een lang en gelukkig leven leidt. Zelfs als uw hond niet zwemt, kan hij het nog steeds leuk vinden om bij u in het water te zijn, dus als er niets anders is, trek dan een reddingsvest aan uw hond voordat u hem zonder hondenpeddels de rivier op stuurt.

Het is over het algemeen een goed idee om uw niet-zwemmende hond met rust te laten als het om het water gaat, maar sommige honden die geen natuurlijke zwemmers zijn, kunnen na verloop van tijd leren zwemmen. Sommige honden verzetten zich tegen het idee om te zwemmen vanwege een traumatische ervaring die ze in verband hebben gebracht met water. Je kunt proberen zelf het water in te gaan voordat je ze binnenbrengt en je hond een favoriete traktatie of een favoriet speeltje geven om mee te spelen. Honden die herhaaldelijk gedwongen worden om te proberen te zwemmen of zelfs honden die een enkele negatieve gebeurtenis meemaken, kunnen de rest van hun leven extreme stress en angst rond water ervaren.

Uw hond op natuurlijke wijze en in zijn eigen tempo naar het water laten gaan, is de enige manier om ervoor te zorgen dat hij zich veilig en comfortabel voelt met het idee om te leren zwemmen. Als je je niet-zwemmende hond wilt laten kennismaken met het idee om te leren zwemmen, doe dat dan heel langzaam en laat je hond altijd weer aan land als hij bang is. Omgekeerd lijken sommige honden die perfect zouden moeten kunnen zwemmen van nature een hekel aan water te hebben en zullen dit vermijden, simpelweg omdat ze niet nat willen worden. .

Leave Message

Required fields are marked *