Is zout water schadelijk voor honden?

In de meeste gevallen kunnen een paar mondvol zout water alleen maar diarree veroorzaken. Het consumeren van grote hoeveelheden zout water kan echter fataal zijn. Wanneer een hond zout water binnenkrijgt, trekt het overtollige zout water uit het bloed naar de darmen, wat leidt tot diarree, braken en uitdroging. Als u denkt dat uw hond veel zeewater heeft gedronken, breng hem dan onmiddellijk naar een dierenarts.

Zoals gezegd heeft zoutvergiftiging een zeer hoog sterftecijfer bij honden en kan uw pup ongelooflijk ziek maken. Helaas is de behandeling van zoutvergiftiging ongelooflijk moeilijk omdat er geen specifieke behandeling is. De American Kennel Club zegt: „Wanneer zich te veel zout ophoopt in het lichaam van een hond, geven hun cellen hun watergehalte vrij om te proberen de natriumongelijkheid in evenwicht te brengen. Dit veroorzaakt op zijn beurt een litanie van ernstige gevolgen voor de gezondheid.

Het kan epileptische aanvallen, verlies van hersencellen, nierletsel en ernstige uitdroging veroorzaken. Als een hond met zoutwatervergiftiging niet medisch wordt behandeld, kan de aandoening gemakkelijk tot de dood leiden. Is zwemmen in zout water slecht voor honden? Nee, zout water is niet slecht voor je hond. Het is veilig om je beste maatje mee te nemen voor een duik in de zee.

Aanhoudende blootstelling aan zout water (inclusief zoet water) in combinatie met intense hitte kan in de toekomst echter leiden tot vacht- en huidproblemen. Als een hond grote hoeveelheden zout water heeft ingenomen, kunnen de effecten veel ernstiger zijn. Symptomen van zoutwatervergiftiging zijn onder meer diarree (die bloed of slijm kan bevatten), braken, dehydratie, epileptische aanvallen en gebrek aan coördinatie. Afhankelijk van de ernst kan het zijn dat uw hond dierenartszorg nodig heeft als deze symptomen optreden.

In de meeste gevallen komt het goed met de hond, want een kleine hoeveelheid zout water zal uw hond niet veel meer dorst geven. Zorg ervoor dat uw puppy zich eerst op zijn gemak voelt in water en hem dan meenemen voor een duik in zout water. Houd je hond goed in de gaten als ze naar het water gaan en beperk je stranduitstapjes met je harige vriend tot twee uur. Chyrle Bonk, een dierenarts die samenwerkt met Doggie Designer, om erachter te komen of zout water gevaarlijk is voor honden.

Veel honden kunnen de aantrekkingskracht van water niet weerstaan en willen het graag in welke vorm dan ook opblazen als ze de kans krijgen. Of je kunt een paar extra koude flessen van je eigen water inpakken om hem aan te bieden in een handige opvouwbare reiskom, zoals de Comsun Collapsible Dog Bowl (rechtsboven afgebeeld). Als uw huisdier een van de hierboven beschreven symptomen vertoont, betekent het zo snel mogelijk brengen van uw hond naar de dierenarts dat u de grootste kans heeft om zijn elektrolyten- en waterbalans weer op een normaal niveau te brengen. Volgens de AKC kan het drinken van grotere hoeveelheden zout water echter leiden tot een verstoring van de vochtbalans in het lichaam van uw hond en kunnen giftige hoeveelheden zout fataal zijn voor uw hond.

Om te voorkomen dat uw hond te veel oceaanwater drinkt, moet u ervoor zorgen dat hij op het strand altijd vers water voor zich heeft. Maar wat zijn de gevaren van het drinken van zout water voor honden? En wat doe je als je hond zeewater drinkt? Hier is het dieptepunt. Als je je een beetje zorgen maakt dat je hond de oceaan als waterbak gebruikt, is dat niet voor niets. Dat betekent dat een hond van 60 pond ongeveer 60 theelepels zout nodig heeft om vergiftiging te veroorzaken, en een hond van 5 pond heeft ongeveer 5 theelepels zout nodig.

Als uw pup zoutwatervergiftiging heeft, zal uw dierenarts eraan werken om het water- en elektrolytengehalte van uw huisdier te herstellen. Dus, moet je voorkomen dat ze oceaanwater drinken? Leer wat u moet doen om uw hond rond de zee veilig te houden.

Leave Message

Required fields are marked *