Zijn waterhonden hypoallergeen?

De Portugese waterhond is afkomstig uit de Algarve in Portugal. Van daaruit breidde het ras zich uit naar de hele kust van Portugal, waar ze leerden vissen in vissersnetten te hoeden, verloren visgerei of kapotte netten op te halen en zich als zodanig te gedragen. Zoals ik al eerder zei, laat de Portugese waterhond geen vacht of haar vallen. Deze niet-afstotende kwaliteit is de reden waarom porties algemeen worden beschouwd als hypoallergeen.

Deze hond is het ideale huisdier voor uw gezin als een familielid allergisch is voor huidschilfers. Heb je last van allergieën voor huisdieren? De Portugese waterhond is een goede keuze, omdat ze als hypoallergeen worden beschouwd. Deze schattige bundels krullen zijn aanhankelijk, atletisch en avontuurlijk en zorgen voor veel familieplezier. Portugese waterhonden sierden in de jaren 2000 zelfs de gangen van het Witte Huis als First Dogs of the United States (FDOTUS) omdat ze niet alleen weinig allergenen bevatten, maar ook geweldige persoonlijkheden hebben.

De Portugese waterhond is een uiterst zeldzame herder. Het meeste haar dat ze vrijlaten, komt vast te zitten in hun golven of krullen. Hoewel geen enkele hond echt hypoallergeen is, vallen ze allemaal tot op zekere hoogte af. Portugese waterhonden staan bekend als een ras dat geweldig is voor mensen met een allergie voor haar of huidschilfers.

Gezegend met een sterk lichaam en een ongelooflijk scherpe geest, zijn dit de perfecte honden voor mensen met een actieve levensstijl of die een hond willen om veel wedstrijdtraining mee te doen. Portugese waterhonden zijn gemakkelijk te trainen en willen graag behagen, dus je zult er geen moeite mee hebben om je Portie te leren eenvoudige en complexe commando's op te volgen. Om deze symptomen te verminderen, hebben mensen met huisdierallergieën die een hond willen hebben, op zoek gegaan naar zogenaamde hypoallergene hondenrassen om allergische symptomen te verminderen of te elimineren. Zoals bij elke zeer intelligente hond, zal gehoorzaamheidstraining absoluut noodzakelijk zijn voor Portugese waterhonden.

Portugese waterhonden kunnen hun overvloed aan energie ook kwijtraken door middel van wat fokkers 'zoomies' noemen, waarbij ze van stilstand naar een volle sprint door de kamer gaan. Aan de andere kant, als het allergeen dat de immuunrespons van uw lichaam veroorzaakt, in speeksel wordt aangetroffen, moet u bij uw arts navragen of u al dan niet kunt genieten van het gezelschap van een Spaanse waterhond, afhankelijk van de mate van uw allergie. De Portugese waterhonden, afkomstig uit de Algarve in Portugal, bestonden al in 1297.Met een geschiedenis van hoeden en ophalen is de Spaanse waterhond een actieve, speelse metgezel en een ijverige waakhond. Uw allergieën hoeven u niet uit te sluiten van hondenbezit, integendeel, sommige van de meest populaire rassen zijn hypoallergeen, waaronder verschillende honden in alle soorten en maten.

Spaanse waterhonden zijn niet het meest kindvriendelijke ras omdat ze een sterk hoedinstinct kunnen hebben waardoor ze naar kleine kinderen kunnen smoren. In het rapport van een monnik werd melding gemaakt van de redding van een stervende zeeman door de Portugese waterhond, waarbij de hond werd beschreven als 'een zwarte jas met ruw haar die tot aan de eerste rib was geknipt en een plukje haar op het puntje van zijn staart. Ze zegt verder dat niet alle honden dezelfde eiwitten produceren, dus sommige mensen zijn allergisch voor een specifieke hond en niet voor een specifiek ras. Zelfs als u een hypoallergeen ras heeft, betekent dit dus niet noodzakelijk dat de hond geen allergische reactie veroorzaakt bij iemand in uw huishouden die allergieën heeft, het betekent alleen dat het veel waarschijnlijker is dat de hond een allergische reactie veroorzaakt in vergelijking met andere rassen.

De Portugese waterhond- en poedelmix, die gewoonlijk Portidoodle wordt genoemd, erft de geringe verharding en het vriendelijke, sociale karakter van de ouderrassen. Deze honden hebben krullende en wollige vachten, die, als ze volwassen zijn, strakke koorden kunnen vormen die lijken op een Komondor of Bergamasco AKA „Mop Dogs”.

Leave Message

Required fields are marked *