Spelen honden graag in het water?

Zwemmen is een geweldige oefening voor onze viervoetige vrienden. Het versterkt hun hart en longen door al hun spieren te stimuleren zonder hun heup- en ruggewrichten te vermoeien. Als je nadenkt over het traditionele doel van een ras, wordt het duidelijk dat sommigen naar het water worden getrokken. Bepaalde rassen zijn geboren om te zwemmen omdat ze zijn ontwikkeld voor waterklussen.

Denk aan de Labrador Retriever of de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Deze honden zijn gefokt om watervogels op te halen voor de jager. Sommige rassen hebben zelfs water op hun naam staan, zoals de Portugese waterhond die is ontwikkeld om in het water te werken als vissershulp of de Irish Water Spaniel met de kenmerkende krullende en waterafstotende vacht. Deze honden hebben de fysieke structuur om uitstekende zwemmers te zijn en de meesten zullen niets liever willen dan spelen in het water.

Zelfs honden die zelfverzekerd lijken, zoals honden die het water in rennen terwijl ze op speelgoed of een andere hond jagen, kunnen in de problemen komen. Het is belangrijk op te merken dat het water niet te diep mag zijn, zodat uw hond comfortabel van en naar de oppervlakte kan zwemmen. Neem een zwemvest voor honden mee, een loopplank om hem uit het zwembad te helpen (als er geen gemakkelijke stappen zijn), een drinkbak en schoon drinkwater, een drijvende hondenlounge en waterdicht hondenspeelgoed. Godlevski zegt: „Ze jagen die hond vaak gewoon het water in zonder te beseffen dat het oppervlak is veranderd.

Naast enkele genetische factoren, hebben honden ook veel meer kans om vanaf jonge leeftijd op een prettige manier in water te worden gebracht dan katten, zei Suzanne Hetts, een natuurbioloog bij Animal Behavior Associates in Colorado. Met deze techniek kan uw hond kijken en leren, maar nog belangrijker, zien hoe leuk het water kan zijn. Er zijn veel plekken om uw hond te leren zwemmen, van het meer tot het zwembad, maar Godlevski adviseert dat het zeker helpt om geleidelijk in het water te lopen. Maar voordat u uw hond loslaat, moet u de veiligheidstips voor het zwemmen van honden bekijken om ervoor te zorgen dat uw pup goed uitgerust is om met het water om te gaan.

Volgens Godlevski: „Een puppy of jonge hond in het water gooien is niet alleen een slecht idee, maar het kan zelfs schadelijk zijn voor de moed van de hond om levenslang te zwemmen. Neem vers drinkwater en waterbakje mee, zonnebrandcrème voor honden voor neus en oren, een parasol, een deken voor je hond, extra handdoeken, een reddingsvest en waterdicht speelgoed. Of je nu met jou speelt of met speelgoed, creëer een situatie waarin je hond wordt aangemoedigd om zelf het water in te gaan. Als je niet met je hond het water in kunt, zegt ze dat het belangrijk is dat je bij de uitgang blijft om je hond te helpen de weg te vinden.

Godlevski adviseert om ervoor te zorgen dat de watertemperatuur plus de luchttemperatuur gelijk is aan minstens 100 graden Fahrenheit voordat je je hond laat zwemmen. Als uw hond overboord valt, kan er ruw water of sterke stroming zijn, en dat reddingsvest kan levensreddend zijn. Ten eerste is dat hun lichaam is gebouwd om te zwemmen en ten tweede dat honden al op jonge leeftijd kennis maken met waterplezier. Godlevski heeft in de loop der jaren veel honden leren zwemmen en ze is ervan overtuigd dat hondenzwemmen draait om moed.

Leave Message

Required fields are marked *