Welk hondenras houdt niet van water?

Net als mopshonden zijn Franse buldoggen brachycefaal of hebben ze een korte snuit, dus ze zijn meestal geen grote fans van zwemmen. Chihuahua's zijn klein van gestalte maar hebben grote persoonlijkheden. Zelfs als ze droog zijn, hebben chihuahua's de neiging te beven. Vaak zijn ze veel liever bij hun persoon dan in de drank.

Mopsen, zoals hierboven afgebeeld, houden over het algemeen niet van een dag op het strand. Door hun platte gezichten kunnen ze gemakkelijk oververhit raken in de zon, en een duik in het water is angstaanjagender dan verfrissend. Net als zijn kameraden in de Toy-groep is de Pekingese gemaakt om schattiger dan duurzaam te zijn. Dit waardige hondje zou zichzelf niet te schande maken door een zwemsessie te proberen.

De American Boxer Club is het ermee eens dat deze populaire honden geen natuurlijke zwemmers zijn. Omdat ze veel staart missen en een diepe bovenlijf hebben, is zwemmen voor boksers niet zo gemakkelijk als voor andere honden. Veel boksers kunnen echter met geduld en veel lekkers van het zwembad leren houden. Ik bedoel, kijk maar naar deze jongens.

De Maltezer is de prinses van het land, en niet zozeer de zee. Ze zijn gemaakt om te knuffelen en er vliegen uit te zien, dus baden is de enige manier om in de buurt van water te komen. Deze pittige pluisballen racen liever rond of blinken uit in behendigheidsproeven op het land dan door het water te peddelen. Pommeren kiezen hun gevechten zorgvuldig en zouden zelden in een situatie worden gevonden waarvan ze niet wisten dat ze erin konden slagen.

Net als andere kleine honden is de Bichon Frise gebouwd voor gezelschap. En hoe moet deze grote pluizenbol gezelschap blijven als je zonder hem de rivier afdrijft? Is bovendien niet de eerste hoofdregel van permanent onderhoud dat het verboden is om je haar minstens 24 uur nat te maken nadat je een permanent hebt gekregen? Door zijn korte poten en topzware bouw is de teckel geen natuurlijke zwemmer. Ze hebben dit gemeen met honden zoals boksers en buldoggen. Carla Sparks is een professionele schrijfster en redacteur die gespecialiseerd is in humor, cultuurkritiek, het vinden van geweldige dingen die je kunt kopen en alles wat met honden te maken heeft.

Ze is eigendom van twee Rescue Chihuahua-mixen. Benieuwd welke hondenrassen niet kunnen zwemmen? Hier zijn enkele van de meer algemeen bekende hondenrassen die misschien liever op het land blijven. Als u een van de onderstaande hondenrassen heeft, is het misschien de moeite waard om die reguliere strandtrips opnieuw te overwegen. Hoewel mopshonden het misschien leuk vinden om in ondiep water te waden en te spetteren, maken hun platte gezichten ademen in de beste tijden een uitdaging.

Voeg daarbij de moeite om te proberen hun hoofd boven water te houden, en het is moeilijk om mopshonden boven water te laten blijven. Voor veel brachycefale rassen, waaronder mopshonden, betekent het houden van hun gezicht boven water dat ze hun hoofd zo ver naar achteren kantelen dat hun achterkant te laag daalt, zegt PetGuide. Dit is een ander groot, atletisch ras waarvan je zou denken dat het een van nature geboren zwemmer zou zijn. Maar het platte gezicht van de bokser maakt zwemmen net zo gevaarlijk voor deze honden als voor de meer kleine mopshond.

De moeite om te ademen en hun neus boven water te houden, betekent dat boksers snel moe kunnen worden en het risico lopen te verdrinken als ze te lang in het water liggen. Net als bij corgi's maken het langwerpige lichaam en de korte poten van teckels ze tot slechte zwemmers. Zelfs zwemmen in ondiep water kan de kleine benen van de teckel vermoeien tot het punt van gevaar. Houd ze goed in de gaten als ze in de buurt zijn van een hoeveelheid water.

Zoals veel van de kleinere rassen hebben shih tzussen een aantal nadelen als het gaat om zwemmen. Niet alleen kunnen de verkorte snuit en kleine poten het moeilijk maken om neus en mond uit het water te houden, maar hun lange, volle vacht kan dit ras zwaar belasten en ook het gezicht bedekken, waardoor ademen nog moeilijker wordt. Deze kleine honden kunnen ook verkouden worden door te veel tijd in het water door te brengen. Bulldogs vallen ook in de categorie brachycefale.

Robuust, dicht en laag bij de grond doen buldoggen het zeker beter als ze buiten het water zijn. Ze hebben korte, gebogen benen, waardoor peddelen snel genoeg is om op hun gewicht te blijven een uitdaging. Een hondenbed bij het zwembad met veel zomerspeelgoed kan een veiliger alternatief zijn om watertijd door te brengen met je hond. Als je bulldog in het water moet komen, zorg er dan voor dat er altijd een helpende hand en een hondenredder in de buurt zijn.

Denkt u erover om een nieuwe hond aan uw gezin toe te voegen? Dan wil je wat tijd steken in het onderzoeken van hondenrassen. Elk hondenras heeft zijn eigen persoonlijkheid en interessante eigenaardigheden. U zult een hond willen vinden die precies bij uw levensstijl past. Hier in het Hamilton Road Animal Hospital in Columbus, Ohio, vieren we de relatie tussen honden en mensen.

Sommige mensen willen een hond die geniet van hun favoriete activiteiten, zoals zwemmen of varen. Maar anderen houden niet van de geur van een natte hond en geven de voorkeur aan een harige vriend die niet in elk meer springt dat hij ziet. Daarom hebben we deze lijst samengesteld met 5 hondenrassen die niet van water houden. Dit kan zijn omdat ze snel koud worden.

Chihuahua's hebben veel persoonlijkheid in een klein pakketje. De American Kennel Club beschrijft de Chihuahua-persoonlijkheid als charmant, sierlijk en brutaal. Een chihuahua hangt liever met je op het land rond dan te zwemmen in een meer of zwembad. Fransen hebben allemaal dezelfde fysieke beperkingen als hun Engelse Bulldog-neven, zij het in mindere mate.

Hoewel ze iets beter zijn uitgerust voor de hondenpeddels, moeten ze ook nauwlettend in de gaten worden gehouden en toegang hebben tot een flotatieapparaat. De Pug is gebouwd als een kleine Bulldog en heeft dezelfde lichaamskenmerken, wat betekent dat hij ook niet gemaakt is om te zwemmen. Een ander brachycefaal ras, de Mopshond, heeft een korte snuit, smalle neusgaten en een langwerpig zacht gehemelte dat de luchtwegen kan blokkeren tijdens inspanning of opwinding. Deze ademhalingsproblemen maken het zwemmen moeilijk, maar mopshonden en andere brachycefale rassen staan voor nog een uitdaging in het water.

Omdat hun gezichten plat zijn, moeten ze hun hoofd ver naar achteren kantelen om ervoor te zorgen dat hun neus en mond boven de waterlijn blijven. Dit zorgt ervoor dat hun lichaam verticaal wordt in plaats van horizontaal, wat betekent dat ze nog harder moeten peddelen om te voorkomen dat ze zinken. Dit arme hondje heeft een platte, brachycefale gezichtsstructuur en korte benen, waardoor zwemmen zonder hulp uiterst riskant is. Bovendien zijn Pekinees niet bijzonder sterk, gespierd of atletisch en worden ze snel moe tijdens het sporten.

Met hun lange benen en sterk gespierde lichamen zien boksers er misschien uit als natuurlijke zwemmers, maar ze zijn vatbaar voor veel van dezelfde ademhalingsproblemen als hun kleinere neven en nichten met een plat gezicht. Dit ras wordt als brachycefaal beschouwd, dus ze kunnen moeite hebben om hun neus en mond boven water te houden of te maken krijgen met ademnood en overmatige inspanning als ze te lang moeten zwemmen. Honden met grote, tonvormige lichamen hebben moeite om het hoofd boven water te houden, net als honden met lange lichamen en korte poten. Zelfs de naaste neef van het ras, de Staffordshire bull terriër, die een veel grotere hond is, zou niet noodzakelijk een betere zwemmer zijn, aangezien de dichte, zware spieren en het te grote hoofd van dit ras ook een uitdaging vormen voor deze honden in het water.

Als je al de ouder bent van een van deze rassen, of als je een hond hebt met vergelijkbare fysieke kenmerken, is het belangrijk om maatregelen te nemen om je pup veilig te houden in de buurt van water (of het nu in een zwembad of op een boot is). De beste hekken zijn niet genoeg om sommige honden buiten te houden, dus overweeg om een helling te installeren waarmee uw hond gemakkelijk in veiligheid kan klimmen als ze in het zwembad vallen. Oudere honden en mensen met lichamelijke beperkingen of handicaps zijn bijzonder vatbaar voor waternoodsituaties. .

Leave Message

Required fields are marked *