Wat is een andere naam voor waterhond?

Net als poedels en verschillende andere waterhondenrassen zijn PWD's intelligent, kunnen ze gekrulde jassen hebben, tenen met zwemvliezen hebben om te zwemmen en vallen ze niet af. De Portugese waterhond is niet vierkant, iets langer dan lang, gemeten vanaf het prosternum tot het achterste punt van de billen en van de schoft tot de grond. Portugese waterhonden zijn liefdevol, onafhankelijk en intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind in gehoorzaamheid en behendigheid. Over het algemeen is wit de minst voorkomende kleur van de Portugese waterhond, terwijl zwart met witte aftekeningen op de kin (melkkin) en de borst de meest voorkomende kleur is.

Portugese mannelijke waterhonden worden meestal ongeveer 51 tot 58 cm lang en wegen tussen de 40 en 60 pond (18 en 27 kg), terwijl de vrouwtjes gewoonlijk ongeveer 43 tot 53 cm lang worden en tussen de 35 en 50 pond (16 en 23 kg) wegen. Als waterhonden is het ophaalinstinct van de PWD sterk, waardoor sommige honden ook de neiging hebben om te trekken en te kauwen. De ogen van Portugese waterhonden zijn zwart of verschillende tinten bruin, en hun vacht kan zwart, bruin, zwart en wit of bruin en wit zijn. De Portugese waterhond heeft onlangs meer bekendheid verworven door het gekozen ras te zijn van de Amerikaanse president Barack Obama, die er twee had, Bo en Sunny.

De Portugese waterhond is opgebouwd uit stevig bot; goed ontwikkeld, niet verfijnd of grof, en een stevig gebouwd, gespierd lichaam.

Leave Message

Required fields are marked *