Hoe waterhonden?

Spaanse waterhonden, een hardwerkend, speels ras, werden gefokt als herders en watervogelretrievers. Ze zijn aanhankelijk en sociaal, kunnen goed spelen met andere honden als ze als puppy gesocialiseerd zijn, en kunnen goed met kinderen omgaan, legt Sarah Wooten, DVM, diergeneeskundig expert voor Pumpkin Pet Insurance, uit. De Spaanse waterhond is een wollig hondenras met krullend haar dat gespecialiseerd is in hoeden en ophalen. De Spaanse waterhond is nauw verwant aan andere waterhondenrassen zoals de Portugese waterhond, de Ierse waterspaniël, de barbet en de poedle.

Deze honden hebben een opvallende krullende vacht die wit, zwart, bruin of een combinatie van deze kleuren kan zijn. Waterhonden zijn hondenrassen die van oudsher zijn gefokt om in water gebonden wild terug te brengen, bijvoorbeeld eenden en ganzen. Tegenwoordig kan de term ook verwijzen naar alle hondenrassen waarvan bekend is dat ze van water houden. Waterhonden zijn jachthonden die worden gebruikt om vogels en ander wild uit het water te spoelen en te halen.

Ze waren een oud hondentype en werden ook door zeelieden gebruikt om berichten tussen boten te verzenden en voorwerpen terug te vinden die op zee verloren waren gegaan. Ze werden de voorouders van moderne retrievers. U moet nog steeds teveel water toedienen, maar meet hoeveel u aan de kom toevoegt en hoeveel er nog over is aan het einde van elke dag, plus wat er aan de maaltijden van uw hond wordt toegevoegd, zodat u een schatting kunt maken van de totale hoeveelheid water die uw hond per dag drinkt. Hoewel ze in de jaren 1500 begonnen met het ophalen van watervogels voor Italianen, staan Lagotto Romagnolo-honden tegenwoordig bekend als's werelds beste truffelhonden.

U moet er ook rekening mee houden wanneer uw hond meer water drinkt dan normaal, aangezien dit een teken van ziekte kan zijn. Als u zich zorgen maakt dat uw hond niet genoeg water krijgt om gezond te blijven of te veel water drinkt, neem dan contact op met uw dierenarts voor advies. De Spaanse waterhond is een uitstekend voorbeeld van kunstmatige selectie omdat dit ras veel eigenschappen heeft waarvoor duidelijk is geselecteerd. Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide.

Ten slotte lopen honden die overal en altijd zwemmen het risico op oorontsteking, omdat wanneer water in de gehoorgang terechtkomt, dit de ideale donkere, natte omgeving creëert voor de groei van bacteriën en gisten. Het feit dat een hond tot een van de bovenstaande rassen behoort, is natuurlijk geen garantie dat ze van water zullen houden. Er zijn echter veel factoren die van invloed kunnen zijn op hoeveel uw hond zal drinken, dus u moet de waterinname van uw hond niet beperken. Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier.

Je kunt meestal verwachten dat een Ierse waterspaniël die graag wil plezieren goed overweg kan met andere honden en kinderen. Een andere langharige pup die dol is op spetteren en spetteren in het dichtstbijzijnde waterlichaam, de Barbet, ook wel de Franse waterhond genoemd, doet het goed als gezinshond. Dit schattige, zeldzame ras uit Groot-Brittannië heeft een ruwe, waterdichte overjas en een vette ondervacht, waardoor ze een perfecte waterhond zijn. In feite is een hele groep waterhonden gefokt om in het water te werken, dus als het gaat om jagen, ophalen, redden of gewoon klaar zijn om te helpen in de golven, zijn het hondenrocksterren.

Men gelooft dat ongeveer 500 jaar geleden Springer Spaniels, Spaanse pointers en verschillende waterhonden samen werden gefokt om de Engelse Setter te creëren.

Leave Message

Required fields are marked *