Welke honden zijn goed aan de oceaan?

Houd uw huisdier altijd in de gaten terwijl ze in het water zijn en pas op dat ze niet te ver naar buiten zwemmen, Chesapeake Bay retriever. Het is geen verrassing dat deze prachtige honden dol zijn op de kust. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen op deze lijst, zijn Duitse herders niet specifiek gefokt om te zwemmen. Ze zijn goed in een scala aan activiteiten, van hoeden, opsporen, beschermen, helpen en helpen, en militair werk.

Maar omdat het van nature atletische en moedige honden zijn, zullen ze eerder van water houden en sterke zwemmers worden. Als je aan honden en water denkt, denk je waarschijnlijk aan Golden Retrievers. Golden Deze geliefde honden zijn actieve, leuke en blije honden die graag dichtbij (en in) het water zijn. Ze hebben waterafstotende jassen en kunnen meestal zonder problemen in meren en rivieren spatten.

Oorspronkelijk gefokt als waterretriever, is deze relatief lange versie van de Spaniel een zeer intelligent ras. Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier. Hoewel labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze in Newfoundland ontstaan als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken. Met een dikke, waterbestendige jas zijn Labradors geweldige zwemmers, en ze vinden het heerlijk om waterspeelgoed op te halen of een duik te nemen op een warme dag.

Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn de kleinste van de retrieverfamilie en zijn intelligent en energiek. In het verleden hielpen ze jagers om watervogels te verzamelen en terug te halen. Tegenwoordig zijn ze uitstekende zwem- en speelkameraden. Hier zijn 13 van de beste afhaalrestaurants in Portsmouth volgens Tripadvisor.

U kunt zich hier abonneren voor onbeperkte toegang tot onze online dekking, inclusief Pompey, voor 27 cent per dag. Hoewel uw pup misschien nooit het water uit wil, is het een goed idee om hem of haar een pauze te geven. Ruwe getijden kunnen snel vermoeiend zijn en het voor een hond moeilijk maken om terug naar de kust te zwemmen. Als uw hond hoest nadat hij in de oceaan heeft gezwommen, kan dit betekenen dat hij of zij te veel water heeft ingenomen.

Diarree is een ander symptoom van zoutwaterinname. Als uw hond deze symptomen vertoont, neem dan contact op met uw plaatselijke dierenarts. Over het algemeen moeten de getijden veilig genoeg zijn voor kleine kinderen om te overwegen uw hond in het water te brengen. Ook als je je afvraagt: Kunnen honden zwemmen? Het is het beste om geen aannames te doen die alleen op het ras zijn gebaseerd en het comfortniveau van uw individuele hond te testen.

Het is het beste om het zwemcomfort en de zwemmogelijkheden van uw hond te testen in een veilige, ondiepe ruimte zonder stroming waar de hond gemakkelijk in en uit kan. Rode getijden, grote algengroei die zich in de oceaan vormt, zijn uiterst gevaarlijk voor zowel honden als mensen, dus als er aanwijzingen zijn, blijf dan uit het water. Het feit dat een hond tot een van de bovenstaande rassen behoort, is natuurlijk geen garantie dat ze van water zullen houden. Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide.

Honden die niet zijn ontworpen om te zwemmen, zijn onder meer rassen van topzware rassen, brachycefale rassen (korteneus) en honden met korte poten. De strakke, gekrulde vacht van deze hond helpt om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden wanneer hij tijdens een jacht in het water duikt. De hond werd gefokt om in het water te duiken om wild op te halen, en zijn karakteristieke gekrulde vacht zou hem warm houden. Je zou je kunnen voorstellen dat een poedle meer thuis door de stad wandelt dan in het water springt, maar de waarheid is dat dit echte waterhonden in hart en nieren zijn.

Maar deze overstap naar werk op het land betekent niet dat ze hun oude zwemtalent hebben verloren, waardoor ze een ouderwetse waterhond zijn. Dit schattige, zeldzame ras uit Groot-Brittannië heeft een ruwe, waterdichte overjas en een vette ondervacht, waardoor ze een perfecte waterhond zijn.

Leave Message

Required fields are marked *