Welke kleine honden kunnen zwemmen?

Veel kleine honden vallen in deze categorie, waaronder teckels, shih tzu's, mopshonden en corgi's. Er zijn echter enkele kleine honden die langere poten en kleinere kisten hebben en dus bedreven zijn in het leren zwemmen (Maltees en chihuahua's vallen in deze categorie). Niet alle honden kunnen goed zwemmen, en dit is geen volledige lijst. Soms houden zelfs honden die zijn gefokt voor zwem- en wateractiviteiten niet van zwemmen.

Afgezien van de badtijd, mag u een hond die vies is van water nooit dwingen om te zwemmen of watersporten te beoefenen. Honden hebben misschien een ingebouwd instinct om te weten hoe ze moeten peddelen met honden, maar dat betekent niet altijd dat ze net zo gemakkelijk water kunnen betreden. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen op deze lijst, zijn Duitse herders niet specifiek gefokt om te zwemmen. Ze zijn goed in een scala aan activiteiten, van hoeden, volgen, beschermen, helpen en helpen, en militair werk.

Maar omdat het van nature atletische en moedige honden zijn, zullen ze eerder van water houden en sterke zwemmers worden. Als je aan honden en water denkt, denk je waarschijnlijk aan Golden Retrievers. Golden Deze geliefde honden zijn actieve, leuke en blije honden die graag dichtbij (en in) het water zijn. Ze hebben waterafstotende jassen en kunnen meestal zonder problemen in meren en rivieren spatten.

Oorspronkelijk gefokt als waterretriever, is deze relatief lange versie van de Spaniel een zeer intelligent ras. Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier. Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken. Met een dikke, waterbestendige jas zijn Labradors geweldige zwemmers, en ze vinden het heerlijk om waterspeelgoed op te halen of een duik te nemen op een warme dag.

Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn de kleinste van de retrieverfamilie en zijn intelligent en energiek. In het verleden hielpen ze jagers om watervogels te verzamelen en terug te halen. Tegenwoordig zijn ze uitstekende zwem- en speelkameraden. Portugese waterhonden hebben zo'n natuurlijke affiniteit voor water dat het onderdeel is geworden van hun officiële naam.

Deze enthousiaste splashmasters hoeven niet twee keer gevraagd te worden om het water in te gaan. Ze zijn oorspronkelijk gefokt voor het leven als vissersvriend, dus het is een natuurlijk gezicht om deze honden op boten te zien. Tegenwoordig worden ze vaak gebruikt in dokduikwedstrijden en andere watergerelateerde hondensporten. Ze zijn van nature geschikt voor waterminnende gezinnen en brengen graag de dag door aan boord van een schip.

Je zou je kunnen voorstellen dat een poedle meer thuis door de stad wandelt dan in het water springt, maar de waarheid is dat dit echte waterhonden in hart en nieren zijn. De naam poedle is afgeleid van het Duitse woord pudl, wat zich vertaalt als „spetteren in water”. De hond werd gefokt om in het water te duiken om wild op te halen, en zijn karakteristieke gekrulde vacht zou hem warm houden. De bekende bladerdeegballetjes boven de knieën, voeten, hoofd, lichaam en staart van een poedle waren oorspronkelijk een functionele verzorgingskeuze, in plaats van een fashion statement, om deze vitale zones warm te houden.

Labrador retrievers zijn al lang een van Amerika's populairste hondjes, en deze honden zijn gelukkig op het land of op zee zolang ze bij hun volk zijn. Het Lab is gefokt met het oog op de jacht op watervogels. En tegenwoordig zijn deze honden altijd wild om in poelen, vijvers, meren, oceanen en al het andere natte te springen, vooral als er speelgoed bij betrokken is om op te halen. Deze retrievers, bekend als de Chessie, zijn een iets stevigere hond met een dikkere, dichtere vacht dan het Lab.

De dubbele laag van de Chesapeake Bay retriever is vettig en biedt uitstekende waterbestendigheid en isolatie. Deze honden zijn oorspronkelijk gefokt in Maryland en Virginia om jachtgenoten te zijn op zoek naar watervogels. Door hun warme vacht, gecombineerd met kracht en uithoudingsvermogen, waren de honden van nature geschikt om uren door te brengen in de natte estuaria van het midden van de Atlantische regio. Veel hondenrassen, groot en klein, houden van water en zijn ideaal voor strandleven of voor gezinnen die op meren wonen.

De meeste honden zijn geboren als zwemmers en hebben het natuurlijke vermogen en de liefde om te zwemmen. Dat gezegd hebbende; er zijn nog steeds drie categorieën honden: honden die kunnen zwemmen, honden die kunnen leren zwemmen en een derde categorie waarbij je je zou afvragen of ze wel een kat zijn. The Animal Planet heeft verschillende hondenrassen ingeschakeld die van water houden, voornamelijk Newfoundland, Portugese waterhonden, Ierse en Engelse setters, waterspaniels en bepaalde retrievers. Al deze honden zijn uitstekende zwemmers en ze houden van het water.

In feite; veel van deze hondenrassen zijn van oudsher gefokt om watervogels op te halen of om water terug te winnen. Laten we eens kijken naar hondenrassen die niet kunnen zwemmen en dan doorgaan naar goede hondenrassen om te varen, te zwemmen en het strandleven in het algemeen. De Ierse waterspaniël, waterhonden met krullende laagjes, Barbet van Frankrijk, Portugese waterhond van Portugal, Perro de Agua uit Spanje, Wetterhoun van Holland en American Water Spaniel uit de VS zijn allemaal verre neven en nichten. Ze zijn ook gezegend met een prachtige waterdichte jas, geheimzinnige intelligentie en uitzonderlijk zwemvermogen.

De Irish Water Spaniel is de grootste van alle spaniels en hij is ook de clown van de familie. Hij is een geweldige waterhond, uitstekend op boten, krachtige zwemmer en zijn jas werpt gemakkelijk water af. Er wordt aangenomen dat Labrador-retrievers afkomstig zijn van honden uit Newfoundland, hoewel sommige experts denken dat het andersom is: dat de Labrador mogelijk een van de voorouders van Newfoundland was. Labradors hebben een platte brede staart, zwemvliezen en korte jassen die het verzorgen gemakkelijk maken.

Ze zijn ook gemakkelijk te trainen en houden van mensen. Door hun stabiele temperament en vriendelijke, aanhankelijke karakter zijn ze ideale huisdieren voor mensen die zelf van het water houden. In tegenstelling tot andere hondenrassen heeft de Portugese waterhond een dikke en gewatteerde vacht die fungeert als extra vulling voor hun dunne huid. Zelfs de naaste neef van het ras, de Staffordshire bull terriër, die een veel grotere hond is, zou niet noodzakelijk een betere zwemmer zijn, aangezien de dichte, zware spieren en het te grote hoofd van dit ras ook een uitdaging vormen voor deze honden in het water.

Honden die niet zijn ontworpen om te zwemmen, zijn onder meer rassen van topzware rassen, brachycefale rassen (korteneus) en honden met korte poten. Deze verkoelende hondenmat is onmisbaar voor warme zomerdagen en hoeft niet gekoeld of gevuld te worden met water. De strakke, krullende vacht van deze hond helpt om zijn lichaamstemperatuur op peil te houden wanneer hij tijdens een jacht in het water duikt. Het is dus geen wonder dat ze meer van het water houden dan van het land en bijna net zoveel als de honden uit Newfoundland.

Deze koelmat heeft twee doelen; je hond afkoelen en hem veel plezier laten beleven aan het spelen met het stromende water. Kleine hondenrassen zoals chihuahua's, Maltese en Chinese kuifjes en andere haarloze rassen hebben de neiging het koud te krijgen of bang te zijn voor donker water. Maar deze overstap naar werk op het land betekent niet dat ze hun oude talent voor zwemmen zijn kwijtgeraakt, waardoor ze een ouderwetse waterhond zijn. Dit schattige, zeldzame ras uit Groot-Brittannië heeft een ruwe, waterdichte overjas en een vette ondervacht, waardoor ze een perfecte waterhond zijn.

Als je al de ouder bent van een van deze rassen, of als je een hond hebt met vergelijkbare fysieke kenmerken, is het belangrijk om maatregelen te nemen om je pup veilig te houden in de buurt van water (of het nu in een zwembad of op een boot is). Poedels zijn de beste meerhonden, de beste hondenrassen voor het strandleven en ook goede hondenrassen om te varen. Als u op zoek bent naar een uniek huisdier dat weinig onderhoud nodig heeft, moet u de Portugese waterhond overwegen. .

Leave Message

Required fields are marked *