Welk hondenras houdt het meest van water?

Dit zeldzame hondenras is gefokt in Wisconsin en combineert de eigenschappen van een Spaniel en een Retriever. De eerste hond die in je opkomt als je denkt aan honden die van water houden, is een Labrador retriever. Golden retrievers komen waarschijnlijk op de tweede plaats achter Labs als het gaat om honden die van water houden. Retrievers uit Chesapeake Bay zijn supersterk en energiek.

Net als Labs werden Chesapeake Bay retrievers gefokt om eenden (vandaar de naam) op te halen in de Chesapeake Bay. Dit is een ander retrieverras, zoals de Labrador, Chesapeake Bay en golden retrievers. Nova Scotia-eendentolretrievers zijn de kleinste van de retrieverrassen en zijn meestal hyperenergieke honden (als je een van deze pups krijgt, wees dan altijd voorbereid om te spelen). Deze honden hebben zwemvliezen waardoor ze uitstekende zwemmers zijn.

De American Water Spaniel is een zeldzaam ras afkomstig uit het Midwesten van de Verenigde Staten. Ze zijn gefokt om te helpen bij het jagen en ophalen van watervogels in het ijzige water en de moerassige oevers van de Grote Meren. Hoewel hun exacte oorsprong onbekend is, stamt het ras mogelijk af van Irish Water Spaniels, Curly-Coated Retrievers en de nu uitgestorven Engelse waterspaniel. American Water Spaniels zijn gemaakt om te zwemmen dankzij hun waterafstotende vacht, gespierde lichaam en gewatteerde voeten met zwemvliezen.

Hun golvende of strak gekrulde dichte vacht beschermt ze tegen koude temperaturen en dankzij hun kleine lichaam konden ze in het water springen zonder een boot te laten schommelen. Deze honden blinken niet alleen uit in zwemmen, ze zijn ook capabele duikers en drijvers. De Barbet is een waterhond uit Frankrijk die al minstens sinds de 16e eeuw bestaat. Ze zijn gefokt om vogels, zoals watervogels, op te sporen en op te halen, vooral in moerassen en moerassen.

Het ras staat bekend als een fervent zwemmer en is niet bang om modderig te worden, daar komt een van hun bijnamen (Mud Dog) vandaan. Ze hebben zwemvliezen speciaal om in te zwemmen en een dikke, waterdichte krullende jas. De Boykin Spaniel werd in de jaren 1900 door jagers in South Carolina gefokt als jachtgenoot. Ze zijn ontwikkeld om op eenden, kalkoenen en watervogels te jagen in moerassen en meren.

Hun kleine formaat komt voort uit de behoefte om compact te zijn voor boottochten, maar zowel op het land als op het water kunnen worden opgehaald. Boykins hebben zwemvliezen en een atletisch lichaam waardoor ze kunnen uitblinken in zwemmen. De poedle is een soort hond die oorspronkelijk werd gebruikt om wild uit het water te spoelen en op te halen. Interessant is dat het ras afkomstig is uit Duitsland en dat de naam afkomstig is van het Duitse woord pudels of pudelin, wat „spetteren in het water” betekent.

Het is nu het nationale ras van Frankrijk en heet Caniche, wat eendenhond betekent in het Frans. Aangenomen wordt dat deze atletische honden verwant zijn aan Irish Water Spaniel en Barbet. De karakteristieke vacht van de poeder was niet alleen modieus of hypoallergeen, maar ook functioneel. De krullen op het lichaam en het lange haar rond de borst zorgden voor isolatie en drijfvermogen.

Het knippen van de vacht, vooral op de achterhand, maakte het ras snellere en efficiëntere zwemmers. Maar door vossentrekjes rond de knieën, voeten, hoofd, romp en staart te houden, werden hun gewrichten en vitale functies beschermd door ze warm te houden. Laat je niet misleiden door zijn grootte, het Newfoundland-ras komt uit de kust van Newfoundland, waar het een populaire werkhond was, zowel op het land als op het water. Onder zijn klusjes, lijnen van schip naar land slepen in woelige zeeën en het redden van dwalende zwemmers.

In feite was het ras zo bekwaam in zijn vermogen om de verdrinking te redden dat er een tijd was dat Newfoundlandse honden nodig waren op badmeesterstations langs de Britse kust. Dat moet een nogal harige Baywatch-fotospread zijn geweest. De Chesapeake Bay Retriever wordt vaak beschouwd als de stoerste waterretriever. Veel „Chessies”, zoals ze soms liefkozend worden genoemd, zwemmen en duiken in ijskoud water.

Dit komt waarschijnlijk doordat hun jas, die bijna waterdicht is, bestaat uit een dichte onderlaag en een ruwe, windbestendige buitenlaag. English Setter voelt zich vaak meer thuis in het water dan op het land. Het werd oorspronkelijk gefokt als vogelhond om wild te wijzen en op te halen in Engelse heidevelden. Een van de oudste spanielrassen van vandaag, de Irish Water Spaniel, werd oorspronkelijk gefokt als sporthond en waterretriever.

De mooie dubbele vacht en strakke krullen helpen om barre buitenomstandigheden te weerstaan. Het resultaat van de combinatie van de beste eigenschappen van verschillende rassen, waaronder de Engelse Setter, de Pointer, de Irish Terrier en de Irish Water Spaniel, heeft de Irish Setter net zoveel plezier in het veld als in het water. Amerika's populairste hond is toevallig ook een van de beste zwemmende hondenrassen. Dit komt waarschijnlijk omdat de moderne Labrador Retriever het voorouderlijke resultaat is van een populaire vis- en ophaalhond uit Newfoundland en Labrador, een Atlantische kustprovincie in Canada nabij de Labradorzee.

Mensen die van vissen en zwemmen houden, zullen zeker dol zijn op het gezelschap van een atletische, aanhankelijke (ze worden beschouwd als een hond met klittenband), avontuurlijke Portugese waterhond. Ze zijn ongelooflijk slim, over het algemeen gezond en heel gemakkelijk te trainen, legt Laura Robinson, DVM, uit, een dierenartsadviseur voor Pawp die werkzaam is in Rancho Santa Margarita, Californië. Spaanse waterhonden, een hardwerkend, speels ras, werden gefokt als herders en watervogelretrievers. Ze zijn aanhankelijk en sociaal, kunnen goed spelen met andere honden als ze als puppy worden gesocialiseerd, en kunnen goed met kinderen omgaan, legt Sarah Wooten, DVM, diergeneeskundig expert voor Pumpkin Pet Insurance uit.

De Spaanse waterhond staat ook bekend om zijn unieke, krullende, wollige vacht. Hoewel ze als onderhoudsarm worden beschouwd als het gaat om verzorging, vormt het haar wel koorden die dagelijkse aandacht nodig hebben, zegt Wooten. Het wordt aanbevolen voor beginnende eigenaren om samen te werken met iemand die ervaring heeft met het verzorgen van hun vacht, in plaats van te proberen de hond zelf te borstelen. Deze werkhonden zijn de grootste spaniël en staan bekend om hun kenmerkende rattenstaart, legt Wooten uit.

Ierse waterspaniëls zijn niet alleen getalenteerde zwemmers, maar ook erg speels, aanhankelijk en zeer trainbaar, merkt Wooten op. Je kunt er meestal op rekenen dat een Ierse waterspaniël die graag wil behagen, goed overweg kan met andere honden en kinderen. Een van de eerste bekende jachtrassen, de Engelse setter, is middelgroot en heeft een lange, zijdewitte vacht met verschillende spikkels die wel veel tijd aan verzorging besteed moeten worden, legt Robinson uit. De op truffels jaagde en waterminnende Lagotto Romagnolo, wat zich vertaalt naar een meerhond uit Romagna, is aanhankelijk, levendig, enthousiast om te behagen en gemakkelijk te trainen, zegt Robinson.

Ze staan ook bekend als goede gezinshonden, zolang ze maar vroeg worden gesocialiseerd, merkt ze op. Newfoundlands, een van de grootste hondenrassen die er zijn, zijn zachtaardige reuzen die gewoonlijk meer dan 100 pond tot 150 pond wegen. Ze hebben een platte, grove buitenjas die hen helpt om fervente zwemmers te zijn in koel water. Ze voegt eraan toe dat minimale verzorging nodig is, maar net als in Newfoundland hierboven moeten de oren van een Boykin regelmatig op infectie worden gecontroleerd.

Sommige honden zijn net geboren en houden van het water en soms lijkt het alsof ze nog betere zwemmers kunnen zijn dan jij. Honden met korte, dichte waterdichte dubbele vachten hadden de voorkeur boven honden met lang haar, omdat deze laatste met ijs zouden worden bedekt in het koude Canadese winterwater. Jennifer Coates, onderdeel van de adviesraad van Pet News Daily om erachter te komen welke soorten honden waarschijnlijk van het water houden en waarom ze zo goed kunnen zwemmen. Deze koelmat heeft twee doelen; je hond afkoelen en hem veel plezier laten beleven aan het spelen met het stromende water.

Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide. Leer uw hond bovendien hoe hij uit het water moet komen als hij moe wordt of in paniek raakt, of hij nu uit het zwembad, in een boot of naar de kust komt. Fokkers concentreerden zich op het ontwikkelen van een dikke, waterbestendige vacht, zodat de honden zich prettiger zouden voelen bij het ophalen in water. Ze werden een geweerhond voor alle doeleinden die bedreven was in het volgen, wijzen, jagen en ophalen op zowel het land als in het water.

Vergeet niet dat elke hond uniek is met zijn eigen persoonlijkheid en dat sommige individuen binnen het ras misschien niet van water houden. Een andere langharige pup die dol is op spetteren en spetteren in het dichtstbijzijnde waterlichaam, de Barbet, ook wel de Franse waterhond genoemd, doet het goed als gezinshond. Deze verkoelende hondenmat is onmisbaar voor warme zomerdagen en hoeft niet gekoeld of gevuld te worden met water. Koel zowel het water als het voer van uw hond tijdens een warme dag met deze kom die in de vriezer kan worden bewaard om uw pup een verfrissend drankje of maaltijd te geven.

Veel PWD's begeleidden vissersboten van de warme wateren van Portugal helemaal tot aan de kust naar het koelere water van IJsland. Ooit gevonden langs de kust van Portugal, werd de Portugese waterhond voornamelijk gebruikt om vissen in netten te hoeden, verloren visuitrusting op te halen en te fungeren als koerier van boot naar boot of boot naar wal. .

Leave Message

Required fields are marked *