Wat is een waterhond in het leger?

Leger hier, dus dit gedoe met waterhonden is nieuw voor mij, maar scheppen deze jongens echt op dat ze de waterjongen van het korps zijn? Waterhonden, zoals ze worden genoemd, spelen een cruciale rol in het leger. Ze gebruiken een geavanceerde machine om van elke waterbron een drinkwatervoorziening te maken. Onlangs, toen ze water uit een put haalden, zag de groep waterhonden een puppy die dringend hulp nodig had. De soldaten ondernamen actie en nu zijn ze op een missie om de puppy waar ze van zijn gaan houden en waarmee ze bevriend zijn naar de VS te laten verhuizen.

Een van de redenen waarom Belgische Mechelse herders bij veel militaire operaties de voorkeur hebben boven Duitse herdershonden, is dat Mechelse herders betere skydivers zijn. Mechelse herders zijn lichter dan Duitse herders, dus het is makkelijker voor militaire parachutisten om tandemsprongen te maken met hun honden vastgebonden. Mannen kunnen zelfs worden getraind om zelf te springen, wat veiliger is voor de honden als ze in het water landen. Honden hebben sinds de oudheid samen met de mens gevochten.

De Egyptenaren, Grieken, Perzen, Romeinen en anderen gebruikten honden als schildwachten en verkenners en brachten soms honden mee in de strijd. Attila de Hun gebruikte woeste Mastiff-achtige rassen die soms werden gepantserd en de strijd in werden gestuurd. Military gebruikt honden in alle takken van de dienst. Honden worden getraind voor specifieke taken, waaronder tracking, detectie van explosieven, patrouilleren, zoeken en redden en aanvallen.

Hun werk is van onschatbare waarde en het is geen wonder dat deze honden kostbare hulpbronnen zijn. In feite is er zo veel vraag naar dat er momenteel een schaarste is aan getrainde militaire werkhonden (MWD). Volgens statistieken van de luchtmacht is het aantal honden ongeveer 38 procent lager dan tijdens het hoogtepunt van de oorlog in Afghanistan. Het verzorgen van deze honden in het veld is een groot probleem.

Meestal is de begeleider van een hond volledig verantwoordelijk voor zijn zorg, inclusief eerste hulp van de dierenarts als de hond gewond raakt in het veld. Nu onderneemt het ministerie van Defensie stappen om ervoor te zorgen dat deze hondenhelden de zorg krijgen die ze nodig hebben, zowel direct in het veld als daarbuiten. Anders dan in de oudheid, toen een hond slechts een wapen was, worden militaire werkhonden tegenwoordig door de troepen gezien als medestrijders, die dezelfde kwaliteit van zorg en medische zorg verdienen als hun menselijke tegenhangers. Door dokters op te leiden hoe ze gewonde werkhonden in echte situaties moeten behandelen, krijgen deze hondenhelden het respect en de zorg die ze zo dapper hebben verdiend.

Hij zei dat hij en zijn klas uit de bus stapten en erachter kwamen dat het korps geen nieuwe CE-klasse nodig had, maar wel wat waterhonden nodig had.

Leave Message

Required fields are marked *