Welke hond is waterdicht?

De Portugese waterhond heeft een dikke, krullende, waterdichte vacht, dus constante blootstelling aan water is geen probleem. Oorspronkelijk gefokt als vogelhond om wild te wijzen en op te halen in Engelse heidevelden, ligt de gelukkige plek van de Engelse Setter in het water. Dit ras heeft veel beweging nodig en van de meest aanbevolen activiteiten van het ras is zwemmen een van de favorieten. De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is gefokt om watervogels te tollen, te lokken en op te halen door op de kust te spelen.

Door hun waterafstotende dubbele vacht is dit ras een natuurtalent voor zwemmen in koud water. Poedels werden oorspronkelijk gefokt als waterhonden en blonken uit als retriever voor watervogels. De naam Poedle is afgeleid van het Duitse woord „Pudelin”, wat „spetteren” betekent. De Spaanse waterhond was altijd een ras voor twee doeleinden en werd gebruikt als zowel watervogelretriever als schaapsherder.

Hun liefde voor de oceaan kan het best tot uiting komen door hun deelname aan watersporten. Ondanks hun grootte zijn Newfoundlands een waterminnend hondenras, ze zijn geboren om te zwemmen, dankzij hun tenen met dikke zwemvliezen en dikke vacht die zijn ontworpen om ze warm te houden tegen koud water. Oorspronkelijk gefokt om vissers te helpen bij het trekken van hun netten, wordt dit ras van meer dan 100 pond nu voornamelijk gebruikt voor waterreddingen. Deze charmante kleine waterhond uit Wisconsin heeft precies de juiste maat om vanuit een kano of skiff te jagen.

Door de eigenschappen van een retriever en een spaniel te combineren, is hij gewend om in het water te werken, van de moerassen van de Grote Meren tot ijzige vlakten. Het ras is vrij zeldzaam, maar de kenners houden van zijn gretigheid en energie. Hoewel zeldzaam in de VS. De Barbet is vriendelijk, extravert en energiek en wordt aangetrokken door water, zelfs modderige moerassige gebieden.

In feite is zijn bijnaam „Mud Dog”. Wie op wilde kalkoenen en watervogels jaagt in het moerassige en moerassige terrein van het Amerikaanse Zuiden, koestert deze middelgrote spaniel. Hij is een geweldige metgezel voor een actief gezin, lief, trainbaar en enthousiast. En hij zal het langer volhouden dan jij in het water, elke keer.

Deze Engelse hond is een van de oudste ophaalrassen. De Curly werkt hard, veelzijdig en uiterst slim en kan zich prima redden in het ijzige water en hij is nog steeds een favoriet van jagers. Sommigen noemen hem „de retriever van de denkende man. Voor zo'n beminnelijke, lieve en vriendelijke hond is de Engelse Setter ook een energieke atleet.

Oorspronkelijk gefokt als vogelhond om te wijzen, is zijn gelukkige plek het water. Met de juiste training en aanmoediging kan zwemmen een van zijn favoriete dingen zijn, naast natuurlijk rondhangen met zijn mensen. Hij is een van de grootste en oudste spaniëlrassen en heeft een van nature waterafstotende vacht, intelligentie, uithoudingsvermogen en een enthousiaste houding. Deze eigenschappen maken van de Irish Water Spaniel een veelzijdige jachthond, vooral voor watervogels.

Hij is ook een lieve metgezel, vaak de „clown van de spaniëlfamilie” genoemd. Het Lab, een van de meest populaire rassen in het land, is gefokt om watervogels te vangen, vaak onder moeilijke omstandigheden. Hij is een ideale familie- en sporthond en is altijd, altijd klaar om te zwemmen. Hij is zelfs een uitstekende zwemmer en zal met plezier de dag doorbrengen om uit het water te halen.

Dit oude ras wordt beschouwd als het oorspronkelijke ras waarvan alle waterhonden afstammen. Oorspronkelijk gebruikt als jachthond om op watervogels te jagen, wordt hij tegenwoordig gewaardeerd om zijn vermogen om op truffels te jagen. In feite is hij de enige rashond die erkend wordt als een gespecialiseerde truffelzoeker. Hij heeft zijn natuurlijke waterhondenkwaliteiten echter niet verloren en is een uitstekende zwemmer.

Je zou deze gigantische lieveling van een hond misschien niet als een waterhond zien, maar het ras is ontwikkeld als een waterreddingshond. Hij heeft natuurlijke levensreddende instincten en kan, met een grote longcapaciteit, lange afstanden zwemmen om een slachtoffer in veiligheid te brengen. Op het land wordt hij gebruikt om te karten of te tekenen. Of gewoon een aanbeden familiehuisdier zijn.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever Deze mooie middelgrote hond is de kleinste van de retrievers. Intelligent en extravert, hij heeft de energie om de hele dag te werken of te spelen en sommigen. Tollers werden ontwikkeld om watervogels binnen geschutsbereik te lokken en vervolgens de dode of gewonde vogels uit het water te halen. Ze lokten eenden met hun speelse activiteit langs de kustlijn, wat de aandacht van de eenden zou trekken.

Deze intelligente en atletische hond is echt de vriend van de visser. In zijn geboorteland werd dit ras met webvoeten gebruikt om „vissen in de netten te hoeden”, maar ook om naar buiten te zwemmen en kapotte netten en verloren uitrusting op te halen. Hij heeft veel beweging en aandacht nodig en zal nog blijer zijn als dit allemaal in het water gebeurt. Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide.

Sterker nog, hij is het gelukkigst met zijn werk. Hoewel zijn oorsprong onduidelijk is, weten we wel dat dit een oud ras is dat wordt gebruikt om te hoeden en om te jagen op zowel water als op het land. Atletisch en stevig, hij is een ervaren zwemmer. Ondanks zijn elegante uiterlijk is de Standard Poodle meer dan alleen een catwalkmodel.

Met zijn atletiek en intelligentie blinkt hij uit in gehoorzaamheid en andere hondenactiviteiten. In Frankrijk werd hij gebruikt als watervogelretriever en geniet hij nog steeds van een goede duik. De WeatherBeeta heeft een waterdichte buitenschaal van 300D nylon en een gladde maar zachtere binnenschaal van 210T (ongeveer 70D) nylon. Veel hondenjassen hebben een voering van fleece of andere stoffen die er warm uitzien, maar water absorberen als het onder de bovenkant van de jas komt, maar de voering van de WeatherBeeta nam geen water op toen we hem neerspoten.

En omdat de WeatherBeeta twee achterbeenlussen heeft om de jas veilig op de hond te houden, klapte de achterkant van de jas nooit omhoog. Dit was een probleem bij sommige andere jassen die we hebben getest, zoals de Ultra Paws, en het kan ertoe leiden dat er water onder de jas sijpelt waardoor de voering doorweekt raakt. De Django City Slicker is een lichtgewicht, waterafstotend en winddicht hondenjack dat is ontworpen voor alle seizoenen, zodat je verzekerd bent tegen zomerse regenbuien en wintersneeuwstormen. Het is alleen beschikbaar voor kleine en middelgrote honden, maar is ontworpen met het oog op avontuurlijke honden.

Daarom is het gevoerd met een 100% flexibel en ademend sportgaas, en heeft verstelbare klittenbandsluitingen op de nek en borst en comfortabele elastische beenbanden. Het heeft ook een gestructureerd portaal voor leidingen en reflecterende leidingen waardoor uw hond gemakkelijker te herkennen is bij weinig licht. Dit geweldige kleine aantal is gemakkelijk op te bergen in een rugzak en is bestand tegen water, zand, modder en talloze cycli in de wasmachine. Lori Bierbrier, medisch directeur van de afdeling Community Medicine van de ASPCA, en Kayla Fratt van Journey Dog Training in Denver, voor meer informatie over de veiligheid van honden bij koud en nat weer.

De lussen zijn duurzaam en breken niet snel, maar dat betekent niet dat je wilt dat je hond een stuk elastiek vastpakt dat op enigerlei wijze aan een andere hond is bevestigd. Als je woont waar natte en koude weersomstandigheden deel uitmaken van de normale seizoenen, kan een hondenjas ook de lichamelijke en geestelijke gezondheid van je hond ten goede komen, volgens Kayla Fratt van Journey Dog Training. Het Kurgo Loft hondenjack heeft een goede waterdichtheid, maar voor een winterjas doet het niet veel om het grootste deel van de hond warm te houden. Het is een veel lichtere jas dan de WeatherBeeta, met bijna geen isolerende eigenschappen, maar het is nog steeds erg duurzaam en ontworpen om het water van de romp van een hond te houden tijdens wandelingen of korte speelsessies.

De Summit Parka blijft echter zo stevig op de hond zitten dat de binnenlaag tijdens onze tests nooit nat werd, zelfs niet als we onze honden op volle kracht naar beneden spoelden. De WeatherBeeta houdt uw hond buiten meerdere uren comfortabel en bedekt meer van uw hond dan alle andere jassen, behalve de Hurtta-modellen. De maat (vooral vergeleken met die van de North Country Dog Coat) is vreemd klein en mist ongeveer de helft van de hond. .

Leave Message

Required fields are marked *