Wat doet een waterhond?

Portugese waterhonden zijn gezellige, extraverte honden die graag nieuwe vrienden maken. Sarah Moore, DVM, Diplomate ACVIM (Neurologie), zegt dat ze het heel goed kunnen doen in gezinshuishoudens, onder de juiste omstandigheden. De Portugese waterhond is afkomstig uit de Algarve in Portugal. Van daaruit breidde het ras zich uit naar de hele kust van Portugal, waar ze leerden vissen in vissersnetten te hoeden, verloren visgerei of kapotte netten op te halen en als koeriers te fungeren van schip naar schip of van schip naar kust.

Portugese waterhonden reden in visserstrawlers terwijl ze zich een weg baanden van de Atlantische wateren van Portugal naar de wateren voor de kust van IJsland om op kabeljauw te vissen. De Portugese waterhond is gefokt om met vissers te werken en het ras draagt tot op de dag van vandaag nog steeds zijn historische waterminnende persoonlijkheid. Je portie gedijt goed als je regelmatig traint, vooral als het gaat om zwemmen en als je tijd met je doorbrengt. Over het algemeen hebben deze honden een vriendelijk temperament en vinden het leuk om dicht bij hun baasjes te zijn.

Ze kunnen ook goed overweg met kinderen en andere huisdieren en willen altijd graag spelen. Sommige porties hebben een onafhankelijke inslag, maar met de juiste hoeveelheid beweging en training kunnen het perfect opgevoede honden zijn die ernaar streven om te behagen. Als je op zoek bent naar een hond om mee te concurreren, doen ze het fantastisch goed in gehoorzaamheid, behendigheid, flyball en (natuurlijk) waterwedstrijden. Eeuwenlang bloeide de hond op de kusten van Portugal en Spanje, met (mogelijk apocriefe) verslagen van de Spaanse Armada die de honden in dienst nam voor communicatie tussen schepen.

De Portugese waterhond kan een geweldige metgezel zijn, maar het is belangrijk dat toekomstige eigenaren zich voorbereiden op zijn zorgbehoeften. Portugese waterhonden zijn ook een energiek ras, dus ze zijn het meest geschikt voor actieve eigenaren die op zoek zijn naar een metgezel voor buitenactiviteiten. Zoals bij elke zeer intelligente hond, zal gehoorzaamheidstraining absoluut noodzakelijk zijn voor Portugese waterhonden. Portugese waterhonden werkten ooit als onderdeel van een vissersploeg en hielpen Portugese vissers op zee door verloren spullen op te halen of vissen in netten te hoeden.

Gezegend met een sterk lichaam en een ongelooflijk scherpe geest, zijn dit de perfecte honden voor mensen met een actieve levensstijl of die een hond willen om veel wedstrijdtraining mee te doen. Werk nauw samen met een gerenommeerde trainingsorganisatie voor therapiehonden om ervoor te zorgen dat de hond geschikt en effectief is opgeleid voor de rol. Portugese waterhonden doen het het beste met een eiwitrijk dieet van hoge kwaliteit dat is geoptimaliseerd om aan hun individuele behoeften te voldoen. De ogen van Portugese waterhonden zijn zwart of verschillende tinten bruin, en hun vacht kan zwart, bruin, zwart en wit of bruin en wit zijn.

Deze honden werden gebruikt om homerunballen te halen die vanuit het Pacific Bell Park in de wateren van San Francisco Bay werden geslagen. Portugese waterhonden zijn actieve honden, die gezien hun werkgeschiedenis veel lichaamsbeweging nodig hebben. Sterilisatie en castratie rond de zes maanden kan een groeispurt stimuleren voordat de groeiplaten van een Portugese waterhond worden gesloten, wat gewrichtsproblemen kan veroorzaken, zegt Delgado. Nu ze grotendeels de overstap hebben gemaakt van vissen naar gezinnen, houden Portugese waterhonden ervan om trucjes te leren en spelletjes te spelen.

Wat betreft training houden de meeste Portugese waterhonden ervan om te leren en zich snel aan te passen aan nieuwe vaardigheden door het gebruik van positieve bekrachtiging.

Leave Message

Required fields are marked *