Wat doet een militaire hond?

Military gebruikt honden in alle takken van de dienst. Honden worden getraind voor specifieke taken, waaronder tracking, detectie van explosieven, patrouilleren, zoeken en redden en aanvallen. Hun werk is van onschatbare waarde en het is geen wonder dat deze honden kostbare hulpbronnen zijn. Deze honden zijn getraind om troepen te waarschuwen voor elke dreigende dreiging door te grommen of te blaffen.

Dit is handig tijdens de nacht als het zicht slecht is. Ze bewaken ook luchthavens, bevoorradingsposten en alle andere belangrijke opslagfaciliteiten of ruimtes. Het is ook bekend dat de kustwacht ze gebruikt om vijandelijke onderzeeërs op te sporen. Honden voor tweeërlei gebruik detecteren drugs of explosieven en doen ook patrouillewerk, zoals bescherming.

Ze kunnen ook wat basisscouting doen. Honden voor tweeërlei gebruik zijn meestal Duitse herders, Belgische Mechelaars en Nederlandse herders uit Europese bloedlijnen die kunnen worden gemengd met andere rassen om veelvoorkomende genetische problemen te verminderen. Sergeant Stubby van de 102nd Infantry, Yankee Division, werd tijdens WOI van mascotte tot held nadat hij door soldaat J. Stubby de strijd in was gesmokkeld.

Stubby ontdekte vervolgens vijandelijk gas, gaf waarschuwingen weg als er rivaliserende troepen in de buurt waren en lokaliseerde de gewonden op het slagveld. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog had het leger ingezien welke waarde hondensoldaten konden hebben en begonnen ze ze voornamelijk te gebruiken voor verkenning. Stubby heeft de weg gebaand voor alle hondensoldaten die volgden en blijft tot op de dag van vandaag een symbool van militaire moed en heldendom. Geurdetecterende honden worden getraind om drugs of explosieven te detecteren, nooit beide, dus handlers hoeven niet te raden waar de hond op waarschuwt.

Honden hoeven niet dichtbij te zijn om een bom of IED in een voertuig te detecteren. Vaak kunnen honden de aanwezigheid van een bom vanaf een afstand van 50 meter aangeven. Niet alle honden zijn gekwalificeerd voor deze zeer vitale rol, deze honden moeten een rustige instelling en de intelligentie hebben om dit voor elkaar te krijgen. In het boek War Dogs van Rebecca Frankel verkent ze de opmerkelijke band die ontstaat tussen hulphond en handler.

De NCO-status werd oorspronkelijk aan militaire honden gegeven als gewoonte om te voorkomen dat handlers hun honden misbruiken of mishandelen. Hondenneuzen redden levens, maar de honden waaraan ze gehecht zijn, moeten ook absoluut gehoorzaam, gedisciplineerd en loyaal zijn. De laatste categorie hulphonden om militairen te helpen, zijn honden die speciaal zijn opgeleid om soldaten na hun dienst te helpen.

Leave Message

Required fields are marked *