Zijn waterhonden vriendelijk?

De porties, zoals ze worden genoemd, zijn vrolijk en vriendelijk. Voor een actief gezin, vooral een gezin met een zwembad, een nabijgelegen strand of boot, kunnen ze een uitstekende keuze zijn. Ze gedijen goed bij training en zijn zeer geschikt voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid, rally, therapiewerk, tracking en waterwerk. Hoewel zeldzaam in de VS.

De Barbet is vriendelijk, extravert en energiek en wordt aangetrokken door water, zelfs modderige moerassige gebieden. In feite is zijn bijnaam „Mud Dog”. Deze Engelse hond is een van de oudste ophaalrassen. De Curly werkt hard, veelzijdig en uiterst slim en kan zich prima redden in het ijzige water en hij is nog steeds een favoriet van jagers.

Sommigen noemen hem „de retriever van de denkende man. Hij is een van de grootste en oudste spaniëlrassen en heeft een van nature waterafstotende vacht, intelligentie, uithoudingsvermogen en een enthousiaste houding. Deze eigenschappen maken van de Irish Water Spaniel een veelzijdige jachthond, vooral voor watervogels. Hij is ook een lieve metgezel, vaak de „clown van de spaniëlfamilie” genoemd.

Deze intelligente en atletische hond is echt de vriend van de visser. In zijn geboorteland werd dit ras met webvoeten gebruikt om „vissen in de netten te hoeden”, maar ook om naar buiten te zwemmen en kapotte netten en verloren uitrusting op te halen. Hij heeft veel beweging en aandacht nodig en zal nog blijer zijn als dit allemaal in het water gebeurt. In tegenstelling tot veel andere hondenrassen op deze lijst, zijn Duitse herders niet specifiek gefokt om te zwemmen.

Ze zijn goed in een scala aan activiteiten, van hoeden, volgen, beschermen, helpen en helpen, en militair werk. Maar omdat het van nature atletische en moedige honden zijn, zullen ze eerder van water houden en sterke zwemmers worden. Als je aan honden en water denkt, denk je waarschijnlijk aan Golden Retrievers. Golden Deze geliefde honden zijn actieve, leuke en blije honden die graag dichtbij (en in) het water zijn.

Ze hebben waterafstotende jassen en kunnen meestal zonder problemen in meren en rivieren spatten. Oorspronkelijk gefokt als waterretriever, is deze relatief lange versie van de Spaniel een zeer intelligent ras. Hun opvallende, dichte vacht met krullend haar is waterafstotend, waardoor de Irish Water Spaniel perfect is voor zwemmen en waterplezier. Hoewel Labradors tegenwoordig tot de meest populaire rassen voor gezinnen behoren, zijn ze ontstaan in Newfoundland als waterhonden die zijn gefokt om vissers te helpen grote visnetten binnen te trekken.

Met een dikke, waterbestendige jas zijn Labradors geweldige zwemmers, en ze vinden het heerlijk om waterspeelgoed op te halen of een duik te nemen op een warme dag. Nova Scotia Duck Tolling Retrievers zijn de kleinste van de retrieverfamilie en zijn intelligent en energiek. In het verleden hielpen ze jagers om watervogels te verzamelen en terug te halen. Tegenwoordig zijn ze uitstekende zwem- en speelkameraden.

De Portugese waterhond is gefokt om met vissers te werken, en het ras draagt tot op de dag van vandaag nog steeds zijn historische waterminnende persoonlijkheid. Je portie gedijt goed als je regelmatig traint, vooral als het gaat om zwemmen en als je tijd met je doorbrengt. Over het algemeen hebben deze honden een vriendelijk temperament en genieten ze ervan dicht bij hun baasjes te zijn. Ze kunnen ook goed overweg met kinderen en andere huisdieren, en ze willen altijd graag spelen.

Volaties hebben een onafhankelijke streak, maar met de juiste hoeveelheid beweging en training kunnen het perfect opgevoede honden zijn die ernaar streven om te behagen. Ze zijn een mensgericht ras en mogen niet voor lange tijd alleen worden gelaten. Ze gedijen goed als ze deel uitmaken van een gezin en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Hoewel ze niet agressief zijn, zijn ze alert en beschermend waardoor ze een goede waakhond zijn.

Als hij goed gesocialiseerd is, varieert zijn reactie op vreemden van vriendelijk tot beleefd, maar hij moet altijd standvastig blijven en standvastig blijven en standvastig blijven. Dit oplettende ras is een prima waakhond, maar geen voogd. In de jaren dertig had technologie de honden vervangen bij het uitvoeren van taken op waterbasis, en het aantal rassen daalde. Portugese waterhonden worden door Clark omschreven als „een intelligent ras, kalm, ruig en robuust”.

De AKC is het daarmee eens en voegt eraan toe dat het ras „avontuurlijk, atletisch en aanhankelijk” is. De Portugese waterhond kan een geweldige metgezel zijn, maar het is belangrijk dat toekomstige eigenaren zich voorbereiden op zijn zorgbehoeften. De Portugese waterhond is een middelgroot werkend ras uit Portugal met slappe oren, gezichtshaar en golvende of krullende hypoallergene vacht. Waterhonden moesten zo drijfvermogen mogelijk hebben, dus vermijd extra vacht om ze te zwaar te maken, maar hadden toch bescherming nodig aan hun gewrichten en ledematen en om hun vitale organen warm te houden.

Het is ongebruikelijk dat een eersteklas herdershond ook als een uitstekende waterhond wordt beschouwd, maar dit ras is beide. Er zijn veel adopteerbare Portugese waterhonden die een liefdevol huis nodig hebben, dus neem contact op met uw plaatselijke opvangcentra en non-profitorganisaties. Verantwoordelijke fokkers kunnen hun honden op veel van deze problemen testen en het fokken van honden vermijden die genetische problemen kunnen doorgeven aan puppy's. Dit schattige, zeldzame ras uit Groot-Brittannië heeft een ruwe, waterdichte overjas en een vette ondervacht, waardoor ze een perfecte waterhond zijn.

Wat betreft training houden de meeste Portugese waterhonden ervan om te leren en zich snel aan nieuwe vaardigheden aan te passen door het gebruik van positieve bekrachtiging. Maar deze overstap naar werk op het land betekent niet dat ze hun oude talent voor zwemmen zijn kwijtgeraakt, waardoor ze een ouderwetse waterhond zijn. Portugese waterhonden kunnen maar voor korte tijd worden achtergelaten; ze moeten het grootste deel van de dag bij iemand zijn. De Portugese waterhond (PWD) heeft een rechte toplijn, een brede en koepelvormige kop die iets langer is dan zijn snuit, en een snuit met een rechte en goed gedefinieerde stop.

Naast regelmatige wandelingen en veel zwemmen waar mogelijk, gedijen Portugese waterhonden goed in trainingsactiviteiten zoals behendigheid, neuswerk, dokduiken, therapiewerk en gehoorzaamheid. Portugese waterhonden zijn ook een energiek ras, dus ze zijn het meest geschikt voor actieve eigenaren die op zoek zijn naar een metgezel voor buitenactiviteiten. Ongeveer een uur lichaamsbeweging per dag, gekoppeld aan speeltijd en hersenversterkende activiteiten, wordt aanbevolen om Portugese waterhonden zowel mentaal als fysiek op hun best te houden. Hoewel het ras aan het einde van de 13e eeuw voor het eerst werd geregistreerd door een monnik, zijn Portugese waterhonden de afgelopen decennia bijzonder bekend geworden.

Men denkt dat moderne Portugese waterhonden en poedels uit dezelfde genetische pool zijn ontstaan, met verschillende historische paden die de rassen scheiden in termen van persoonlijkheid, uiterlijk en temperament. .

Leave Message

Required fields are marked *