Onze Hondenrassen

BARBET
De literatuur over de Barbet is nogal verspreid. Een gebundeld boek over het ras is er niet.
De Barbet is een oud ras waarvan de oorsprong niet echt bekend is, althans er bestaan verschillende theorieën over.
Aangenomen wordt dat de Barbet vanaf het begin van onze jaartelling in Noord-Afrika aanwezig was en daar werd gebruikt als herdershond.
Meer info ….

CAO DE AGUA
De literatuur over de Portugese Waterhond is beperkt.
Er bestaat een verslag van een monnik van ca. 700 jaar geleden, waarin de redding van een drenkeling wordt beschreven door een hond met lang zwart haar, geschoren tot de laatste rib, met een pluim aan de staart. Dit is de eerste officiële geschiedschrijving over het ras en wordt daarmee gezien als de periode van oorsprong van het ras.
In feite is de oorsprong van de Portugese Waterhond verbonden met alle andere oude waterhondenrassen die Europa bevolkten in de Middeleeuwen.
Meer info ….

LAGOTTO
Van de waterhonden is de Lagotto Romagnolo één van de oudst bekende rassen. Als water retriever kwam de Lagotto Romagnolo al in de 16 de eeuw voor op de vlakke lage landen van Romagna (Bassa Romagna), de lagunes bij Comacchio en de moerasgebieden bij Ravenna in Italië.
Meer info …

PERRO
Over de geschiedenis van de Perro de Agua Español zijn meerdere theorieën in omloop. Een theorie die brede aanhang heeft is dat de Perro de Agua Español een hond is die zijn oorsprong heeft in Andalusië en daar gefokt werd. Dit wordt door Salas bevestigd. Zijn theorie is dat de Perro de Agua Español een ras is dat stamt uit de moerassen van Zuid-Andalusië en dat het door de herders over heel Spanje is verspreid.
Meer info ….