Honden van leden

Bedoeling van deze pagina is om berichten en foto’s te plaatsten van de honden van onze leden.
Dit kan u doen door een berichtje te sturen naar onze voorzitter en deze zal dan het berichtje en eventuele foto(‘s) plaatsen op deze pagina.

Klik hier om je verhaal of bericht in te geven.


Bericht van Chris Biesemans – 23 januari 2019
Is dit ‘genieten van sneeuw’ of ‘genieten van de eerste sneeuw’ ???

 Poncho de Spaanse Waterhond en zus Dora’tje de Barbet  

 Mijn twee kampioenen 

 Ik ben er super trots op !!  

 Love my dogs .Poppemiekes. 

 Mijn twee woefkes! My happy dogs, amazing Perro & Barbet 

 Best friends ever. My black beauty’s

 Kleine zwarte spookjes 


 Bij deze stel ik aan jullie onze Barbet Patou voor. Patou is nu 4 jaar en 3 maanden en een heerlijke hond.
De Barbet stond al heel lang op mijn verlanglijstje en zelf heb ik 2 of 3 jaar bij de fokker op de wachtlijst gestaan. Hij heeft een gouden karakter en híj maakt mensen aan het lachen als ze hem zien.
Patou leeft samen met een Portugese Waterhond en een Friese Stabij.
De Portugees is bijna 13 jaar en de Fries 8.


Dit is onze Seppo, een Italiaanse waterhond. Hij is geboren in oktober 2016. Onze eerste kennismaking was meteen een goede, kusjes te over kregen we van hem. Hij koos ons en daarmee wij hem! (met goedkeuren van de fokster natuurlijk) 
Seppo is een echte waterhond maar wacht (meestal) keurig op een akkoord om ook daadwerkelijk te gaan zwemmen. Helaas vindt hij dat hij die toestemming niet nodig heeft bij een modderpoel in het bos (dat is immers goed voor zn krul denkt tie) 
Seppo is wat minder gesteld op kinderen die hij zomaar “in het wild” tegenkomt. Dan zoekt hij echt bescherming bij ons. Verder is hij ook best wel waaks, hij ziet er aaibaar uit maar door een vreemde laat hij zich echt niet zomaar aaien. Zomaar op zijn vrouwtje afstappen is ook geen aanrader maar zodra hij ziet dat zij het contact okay vind dan is ie binnen 5 minuten ook jouw beste vriend. 
Behalve in het water is Seppo graag in het bos, op de training of heerlijk bij ons op de bank. Van de uitjes met zijn broer geniet hij ook enorm (net als wij). Met een bal heb je altijd zijn aandacht (maar die krijgt hij dan ook niet zo vaak) en voor kaas of honden snoepjes doet hij alles. Seppo is erg leergierig, enthousiast, een lieverd met andere honden en ons beste maatje. Kunnen ons geen leven meer zonder hem voorstellen.

Priscilla Hopman


Mijn naam is Julie, in de  wandelgangen ook wel Juul genoemd! 
Ben blond en heel slim plus trots te mogen vertellen dat ik een tikkie beroemd ben, omdat ik een eigen Facebook pagina heb, maar dat geheel terzijde…
Je kunt mij vinden onder mijn naam, Julie en soms helpt het om ook daarbij te vermelden “barbet”. Nee, dat is niet mijn achternaam maar het ras waaronder ik val.
Driebergen is de plaats waar ik ter wereld kwam en Amsterdam de plaats waar ik mij gevestigd heb. 
Ben heel recent twee jaar oud geworden en gedraag mij daar nu ook naar. Zó volwassen, zeker sinds mij kleine oudere zus naar de eeuwige jachtvelden is vertrokken. 
Mijn huisgenoot heet Nynke en noemt zich op mijn pagina Troel, dit om verwarringen te voorkomen.

Groetjes Julie!


Graag wil ik Rembrandt aan jullie voorstellen. Rembrandt is geboren op 18 december 2018 bij Petra Bijl. Zijn moeder is Ylka en zijn vader is Baska. Het is een heerlijk relax hondje. Later als hij groot is gaat hij werken met kinderen die een ontwikkelingsachterstand hebben. Hij is te volgen op fb: ik ben Rembrandt

Ik ben super trots op dit mannetje. Ik geniet volop van hem en zal dit ook blijven doen. 

Nina Hogeboom

REMBRANDT

UDINE


Udine (volledige naam Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco) was onze eerste barbet. Zij is geboren op 22 mei 2003. Voor ons is zij een barbet die volledig voldoet aan de rasstandaard. Bij haar was nog geen poedel in gefokt en in die zin voor ons “authentiek”. Met haar kregen we in 2005 het eerste nestje barbets in Nederland van 14 pups en in 2007 een nestje van 13 pups. In 2010 wilden we nog een laatste nestje. Het bleek dat er 16 pups waren. Doordat het nest 10 dagen te vroeg is geboren bleef er helaas maar met moeite 1 in leven. De meeste fokkers zijn begonnen met een pup van Udine of haar nakomelingen. Zij was met recht de “godmother” van de barbets in Nederland. Udine is ons helaas veel te vroeg ontvallen: op 9 jarige leeftijd. Na een baarmoederontsteking is haar baarmoeder direct verwijderd. Door de infectie daarmee gepaard gaand heeft zeer waarschijnlijk geleid tot het nierfalen waaraan zij is overleden. We missen haar nog steeds.
Greet en Alex