Honden van leden

Bedoeling van deze pagina is om berichten en foto’s te plaatsten van de honden van onze leden.
Dit kan u doen door een berichtje te sturen naar onze voorzitter en deze zal dan het berichtje en eventuele foto(‘s) plaatsen op deze pagina.

Klik hier om je verhaal of bericht in te geven.


Bericht van Chris Biesemans – 23 januari 2019
Is dit ‘genieten van sneeuw’ of ‘genieten van de eerste sneeuw’ ???

Graag wil ik Rembrandt aan jullie voorstellen. Rembrandt is geboren op 18 december 2018 bij Petra Bijl. Zijn moeder is Ylka en zijn vader is Baska. Het is een heerlijk relax hondje. Later als hij groot is gaat hij werken met kinderen die een ontwikkelingsachterstand hebben. Hij is te volgen op fb: ik ben Rembrandt

Ik ben super trots op dit mannetje. Ik geniet volop van hem en zal dit ook blijven doen. 

Nina Hogeboom

REMBRANDT

UDINE


Udine (volledige naam Udine di Barbochos Reiau de Prouvenco) was onze eerste barbet. Zij is geboren op 22 mei 2003. Voor ons is zij een barbet die volledig voldoet aan de rasstandaard. Bij haar was nog geen poedel in gefokt en in die zin voor ons “authentiek”. Met haar kregen we in 2005 het eerste nestje barbets in Nederland van 14 pups en in 2007 een nestje van 13 pups. In 2010 wilden we nog een laatste nestje. Het bleek dat er 16 pups waren. Doordat het nest 10 dagen te vroeg is geboren bleef er helaas maar met moeite 1 in leven. De meeste fokkers zijn begonnen met een pup van Udine of haar nakomelingen. Zij was met recht de “godmother” van de barbets in Nederland. Udine is ons helaas veel te vroeg ontvallen: op 9 jarige leeftijd. Na een baarmoederontsteking is haar baarmoeder direct verwijderd. Door de infectie daarmee gepaard gaand heeft zeer waarschijnlijk geleid tot het nierfalen waaraan zij is overleden. We missen haar nog steeds.
Greet en Alex