Herplaatsing Spaanse Waterhond Quillo

Hij is een reu, geboren op 29 november 2019, in tact en beschikt over alle vereiste papieren. Quillo heeft een probleem. Hij is door de huidige eigenaren rechtstreeks in Spanje opgehaald. Door de Coronaperikelen kon dat pas op de leeftijd  van ruim 6 maanden.

Daardoor is Quillo door de Spaanse fokker, na 6 weken in huis te zijn opgegroeid, geplaatst bij ongeveer 40 andere honden (pups en opgroeiende honden) in benches in een grote loods op zijn terrein. Door het gebrek aan socialisatie durfde hij in de eerste periode bijna geen gedrag te laten zien en zat vaak als bevroren. Daarna is hij probleemgedrag gaan vertonen naar naar onbekende mensen en onbekende situaties.
De huidige eigenaren, voor wie dit de eerste hond is, konden niet met dit gedrag omgaan ondanks trainingen.

Daardoor legt Quillo een te grote druk op het gezin. 
Door de eigenaren is er een gedragsdeskundige bijgehaald en hij adviseert in het belang van het gezin en Quillo een herplaatsing van Quillo. Met pijn in hun hart hebben de eigenaren besloten dat dit inderdaad het beste is.

Quillo is volgens de gedragsdeskunge goed herplaatsbaar als de nieuwe eigenaar voldoet aan het volgende profiel:

Quillo zou een goed nieuw baasje hebben aan iemand die ruime ervaring heeft met honden. Liefst met herplaatshonden met een ‘gebruiksaanwijzing’. Iemand die alleen woont, of samen met een partner. Bij voorkeur landelijk, niet in een drukke woonomgeving. Er zijn ook geen reguliere activiteiten of verplichtingen waar de hond bij moet zijn of mee moet. Hij of zij vindt het leuk om actief met een hond te zijn en tijd te investeren in het opbouwen van de gezamenlijke band. Er is voldoende ruimte op het eigen terrein en er is niet dagelijks bezoek in de vorm van vrienden, familie en/of (klein)kinderen. 

Quillo heeft mijns inziens recht op een nieuwe start. Wie durft de uitdaging aan of weten jullie iemand die dat wel ziet zitten?
Stuur dan een mail naar ondergetekende (mailadres: advies@losenromeijn.nl)

Ik zal dan in overleg met de eigenaren  bepalen wie er wordt doorgestuurd voor een nadere kennismaking en  gesprek.
Voor de goede orde: de Waterhondenclub Nederland bemiddelt alleen omdat het belang van de te herplaatsen hond dat vraagt maar draagt geen enkele verantwoordelijkheid in deze. 

Het blijft een zaak tussen de eigenaren en diegene die Quillo eventueel als herplaatser wil hebben.

Ik wacht de reacties met belangstelling af.
Alex Los, voorzitter Waterhondenclub Nederland 

UPDATE:

Driebergen, 23 maart 2021
Beste leden,
Met genoegen kan ik jullie melden dat de herplaatsing van Quillo is geslaagd.
Hij heeft een fijne thuis gekregen.
Dank voor alle reacties.
Alex Los, voorzitter